| | | |

Корнелия Нинова с първа реакция след новината, която взриви страната ВИДЕО

Слави Трифонов заедно с партията си “Има такъв народ” и нейните министри реши да напусне управляващата коалиция.

Мотивите на шоумена политик са двойствената политика на премиера Кирил Петков спрямо членството на Северна Македония в Европейския съюз и незачитането на предложенията на министрите на ИТН. Друг мотив е финансовата политика на “Продължаваме промяната”, която според Трифонов, води държавата към фалит.

На специална пресконференция от “Продължаваме промяната” решиха да отговорят на лидера на на ИТН. Премиерът се надява да продължи да управлява чрез “правителство на малцинството”. Той също изрази надежда, че 12 депутати от ИТН ще намерят сили сами да подкрепят въпросното правителство.

На специална пресконференция БСП казва как вижда управлението на коалицията занапред.

Анализирахме много спокойно и разумно създалата се ситуация. Ще ви запознаем с предварителната оценка и решение. В неделя свикваме и Националния съвет. След обсъждането имаме да ви казваме, четири неща, каза вицепремиерът, министър на икономиката и лидер на БСП Корнелия Нинова.

Първо за нас най-важно е в краткосрочен план е да се приеме актуализацията на бюджета. Нашите предложения, които съответстват на политиките, които да помогнем на младите семейства и на децата с намаляване на данъците. Да се увеличат пенсиите. Да се увеличат ваучерите за храна на работниците. Да се овладеят цените с премахването на акцизи и ДДС. Да се подпомогнат земеделските производители.

В последния момент благодарим на партньорите беше прието и предложението да се дадат допълнително средства за транспортни линии за отдалечените населени места , както и за карти за хора с увреждания, и да се подпомогне индустрията. Тези наши предложения и приоритети фигурират в актуализацията на бюджета. Важно е тя да се приеме, не само заради тях, но защото касаят милиони българи. Най-важното е да създадем спокойствие и сигурност, каза Нинова.

Избори сега, означава пълен хаос. БСП е отговорна партия и няма да развали коалицията. Сега е важно да се приеме бюджетът. Подкрепяме премиера Кирил Петков за изкореняване на корупцията.

Това заяви лидерът на БСП, вицепремиер и министър на икономиката Корнелия Нинова на извънреден брифинг в централата на партията на ул. “Позитано” 20 по повод днешните драматични събития в управляващата коалиция.

„За нас избори сега означава още хаос, задълбочаване на кризите, липса на Народно събрание, което да взима адекватни решения, неизвестност и несигурност. Не може да допуснем това да стане“, заяви тя.

Similar Posts