| | | |

Бойко Борисов разбива лъжите на Промяната във Велико Търново: Защо грабите българите? ОБНОВЯВА СЕ /НА ЖИВО

Около 700 симпатизанти го посрещат в театъра в старопрестолния град. По традиция присъстващите в залата скандират “Бойко, Бойко”.

“Историята, ние от ГЕРБ, никога не бихме предали за разлика от днешните управляващи. Всичко чуваме, че не е време за избори. Всеки ден това управление е пагубно за България. Когато премиер беше Бойко Борисов, успяхме да променим инфраструктурата. Нашият премиер не само беше обичан от нас, българите, но беше приеман и по света”, каза от трибуната кметът на града Даниел Панов. Той призова, че е време това правителство да бъде спряно.

Германката Луиза, която се прочу, след като прати благодарствено писмо на Борисов преди година, още веднъж изрази благодарност към него на събранието на ГЕРБ. Тя е съпруга на лекар от Арбанаси.

“Г-н Борисов води България към Европа. Той иска да покаже колко е хубаво в страната. Вие имате тук Швейцария”, каза развълнувано тя.

“Сега се извършва едно родоотстъпничество спрямо църквата. Няма случай, когато г-н Борисов да идва в храм и камбаните да не зазвънят. От нулева толерантност към корупцията се оказа, че имат толерантност към нея”, призна депутатът проф. Костадин Ангелов. Той уточни, че България е преминала през КОВИД кризата най-добре, благодарание на Борисов и контактите му в Европа. “Ако Кирил Петков дойде на власт като Просто Киро, ще си тръгне като поп Кръстьо”, уточни проф. Ангелов и припомни бележката на Петков, която Станислав Балабанов показа в телевизионен ефир за сваляне на ветото срещу Северна Македония.

“Бюджет след бюджет се предлага. Махаме “Хемус”, всичко останало – къде са тези пари за инфраструктури проекти. Едно крилато изказване, че на година ще се правят по 4 магистрали. Като е толкова важна актуализацията на бюджета – преди да стана премиер, съм бил кмет на столицата, шеф на службите, бил съм и частник, гледам с интерес. Аз съм длъжен да дам на хората някакъв оптимизъм. 2012 г. петролът на борсите е 125 долара, бензинът при лошия Бойко е 2,75 лв. Към днешна дата – петролът е 120 долара, ДДС е същия, бензиностанциите са същите, ДДС-то е същото, бензинът е 3,50 лв. Защо грабите Българите?”, призова Борисов от трибуната.

Щом това си избирате на това трябва и да се надявате. Върти ми се из главата за 4 магистрали и 3 моста. От ковида може да съм пропуснал петата. Къде са парите за тези инфраструктурни проекти? Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със симпатизанти във Велико Търново.

„Уважаеми медии, питайте. Година и половина вече ни няма. Едно крилато изказване, че на година от спестените от кражби, забележете, ще се правят по четири магистрали. Защо така услужливо вие забравяте да питате?“, попита Борисов.

“Няма сега да учим някой и да съсипваме държавата, защото бил по-красив, видите ли. Което също е съмнително”, заяви Борисов.

„2012 г.,, уважаеми медии, петролът на борсите е 125 долара, бензинът при лошия Бойко е 2,75. Към днешна дата петролът е 120 долара – с 5 долара по-евтин. ДДС е същото, акцизът е същото, бензинджиите са същите, бензиностанциите са същите – 3,50“, посочи той.

„Защо грабите българите, бе? Защо грабите българите?“, избухна Борисов.

„Оня ден играех футбол и нещо много важно Севда да ми каже, че чак спрях. Че министрите на ИТН си изтеглят министрите. Това не ми се стори толкова важно, че да си спра заниманията“, сподели Борисов. „Следобед седнах все пак да видя какво се случва, то па за мой късмет – спря токът“, добави той.

По думите му, цената на газа е нараснала 9 пъти: „“Между двата кабинета разликата е 9 пъти на основен продукт на индустрията“.

„Доживях да видя и това – посещение на немски канцлер, 7-а новина“, разкритикува той някои медии.

Бившият премиер коментира и строителството на тунела под Шипка: „20 пъти чух, ще го строим, няма да го строим. Накрая решиха да о строят – той пък министърът си отиде. Аз от моя опит знам, че един кмет не дойде ли да иска пари, той не е кмет. Един министър не дойде ли да иска повече пари от бюджета, не е министър“.

„Президентът Алиев изпрати тук най-скъпите си същества – жена си и дъщеря си, за да направят договора за Трапезица. Когато отидох в Азербайджан, Алиев ми беше шофьор, той ме возеше. И не го подценявам. Каза ми: „Щом ти возиш Юнкер, Камерън, Туск, Таяни, и аз ще возя“, сподели бившият премиер.

“Най-добрата актуализация на бюджета е оставката на правителството”, каза още Борисов, а в същото време в залата се чуваха скандирания “Избори” и “Оставка”. На това Борисов се пошегува: “Ще ви сложа катинар на устата, защото така ме разсейвате”.

Борисов намекна, че двата танкера с американски втечнен газ са разтоварени в Турция при войни транспортни такси и призова медиите да проверят информацията.

„Липсата на инфраструктура и тунел ви обрича на нулев просперитет. Върти ми се из главата, че обещаваха 4 магистрали и 5 моста. Не знам, може от ковида нещо да съм объркан“, каза Борисов на търновци. И настоя медиите да попитат къде са тези магистрали, като са обещавали само от парите на кражби да стоят повече.

„А на срещата с кметовете: „Урсула, вика, Кириле, и той, вика, и тя вика“. После казал: „Все едно нищо не съм казал“. Ние знаем, че нищо не си казал“, пошегува се Борисов.

Той подчерта, че правителство на малцинството с първа сила с 60 депутати не е честно към демокрацията. „Излизат партии с 5% и обясняват, че трябва да има съдебна реформа и Бойко Рашков да си прави чистки“, възмути се той.

Similar Posts