| | | |

Драгомир Стойнев наглее: Който твърди, че в момента е по-добре да има избори, е политически идиот

Започна заседанието на Националния съвет на БСП. Форумът се провежда дни, след като партия “Има такъв народ” обяви, че оттегля своите министри от правителството.

Основата тема, която ще бъде обсъдена, е предстоящото приемане на актуализацията на бюджета. Очаква се социалистите да решат и как ще продължат подкрепата си за управлението на страната.

БСП трябва да остане в управлението независимо от сложната ситуация. Това коментираха членове на Националния съвет преди началото на заседанието. Драгомир Стойнев посочи, че БСП обединява и стои в основите на коалицията:

“Държавата има нужда от правителство. Този, който ви говори, че в момента по-добре е да има избори, отколкото правителство, било то коалиционно, било то експертно, за мене е политически идиот”.

Социалният министър Георги Гьоков е на мнение, че актуализацията на бюджета не може да бъде частичнa:

“Стъпка встрани от това, което е предложено, нарушава баланса на целия бюджет и много сложно би било някой да каже – това го правим, това не го правим, защото трябва да каже откъде идват парите за това, което правим, и къде отиват парите от това, което не го правим. Оттам идва сложността на бюджета”.

Филип Попов коментира, че нови избори ще са фатални за стабилността в страната:

“Не е въпросът в постове и министерства, тук е въпрос на отговорност България да не бъде хвърлена за трети пореден път от ИТН в предсрочни избори, в хаос”.

снимка Архив

Similar Posts