| | | |

Руди Гела с яка охрана, Кирил Петков го уреди с втори гард от НСО

Спортният министър в оставка Радостин Василев, повел отцепниците от партията на Слави, вече е с удвоена охрана, съобщава Lupa.bg.

От вчера, обявилият война на Трифонов и наричан от мнозина Руди Гела, има не един, както досега, а двама гардове от НСО. Яки момчета охраняват и депутатите, избягали от ИТН.

Причината за засилената сигурност на „дисидента” е ясна – след като си тръгна от ИТН заедно с още петима депутати и направи куп скандални разкрития за бившия си партиен шеф, Василев явно е „на тръни” да не го застигне дългата ръка на Дългия. Самите отцепници и ексминистърът твърдят, че след дръзките си изяви са получавали заплахи.

Удвоената охрана Василев е получил с решение на премиера Кирил Петков.

Бившият министър, който се твърди, че въпреки оставката, ще остане на поста си, бил особено уплашен за живота си, след като бе разкрит от Тошко Йорданов със запис, на който се чува как уговаря доста агресивно депутатката от ИТН Христинка Иванова, която му отказва да напусне ИТН и на финал казва, че ще й „прати хора“, за да си подаде оставката.

Самият той обаче отрече да е заплашвал народната представителка:

“Аз съм съвършено спокоен, това, което чухте не е заплаха. Ако някой ме набеди, че съм заплашван, ще бъде осъден за това. Нямам притеснения за записа. Не я заплашвам. Мога да й пратя и хора за сладолед. Но става дума за юристи. Тя твърди, че е неграмотна, не може да си попълва молбата. Аз ѝ казвам, че ще й пратя хора да си попълни молбата за напускане. Адвокат съм, никаква принуда няма в този случай”, обясни Василев в тв ефира.

Министърът в оставка се притеснил сериозно за себе си още след брифинга с петимата отцепници, на който заяви, че е оставен на мафията и направи куп шокиращи разкрития за Слави Трифонов и Тошко Йорданов.

След като днес се появи, охраняван почти като премиер, Василев предизвика и ироничните коментари на бившите си съпартийци. Депутати шушукаха, че ако всеки подал оставка министър получи такава охрана, на данъкоплатците ще им излезе доста солено, тъй като парите за гардовете идват от техния джоб.

снимка Архив

Similar Posts