| | | |

Асен Василев изпадна в бяс и се накара на депутатите от ДПС

От трибуната на Народното събрание вицепремиерът Асен Василев отговори на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ. „Вие казахте, че дебатът не е за г-н Минчев, а за ситуацията в страната. Аз не искам да живея в държава, в която дебатът за председател на Народното събрание не е за човека, който ще заеме този пост“, заяви той.

Преди това Карадайъ заяви, че в страната има политическа криза от некомпетентността от тези, които в момента се опитват да противопоставят обществото.

„Това е най-лошото правителство за последните 32 години и трябва да се гласува неговата оставка“, каза той.

„Г-н Карадайъ, вие казахте, че сме направили призив за етническо противопоставяне. Не, нашият призив е за противопоставяне на фирмите и хората, които грабят тази държава, независимо от тяхната етническа принадлежност. Диалогът, който вие от ДПС искате, е за това как да се краде безпардонно и безцеремонно и това да продължи. Ето ви новина. Няма да продължи. Ние в такъв диалог няма да влезем с никой“, отговори Асен Василев и започна да декламира с фалцет

“32 години ДПС е в политиката и най-бедните краища на държавата са там, където са избирателите на ДПС, но едни от най-богатите хора в държавата са членове на ДПС. Ние не се борим и не проповядваме срещу хората, които гласуват за вас, ние се борим срещу хората, чиито банкови сметки вие пълните и срещу диалога, който вие искате, за да се краде безпардонно и безцеремонно.

“Вие говорите с надеждата, че ние сме нещо временно, което ще отмине. Ето ви още една новина, няма да отмине! Това е началото, което българското общество поиска ще иска по площадите всеки ден. Ще си отвоюваме държавата”, заяви Василев, който присъства в пленарна зала днес, заедно с министър-председателя и половината кабинет.

“Толкова е дълбока кризата, че вие сте готови да се прегърнете с „Възраждане”, г-н Карадайъ, за да ни свалите от власт”, каза още вицепремиерът. “Толкова е дълбока кризата за хората, които си стоят в сараите и се опитват да управляват държавата”, обърна се още вицепремиерът към лидера на ДПС, който излезе на трибуната и взе думата без процедура по начина на водене, подчерта Асен Василев.

Изказването на Асен Василев, който повиши тон, провокира бурни възгласи от едната страна на залата и аплодисменти – от другата.

Similar Posts