| | | |

Стефан Янев: Със спрян часовник депутатите могат да работят седмица – две

Резултатите на последните избори бяха добри за млада партия, която ще се развива. Изграждаме структури и се готвим за избори.

Вместо да се търси решение на политическата криза ние задълбаваме и забравихме протестите от 2020 г. Кой и как употреби тези протести и разговорът за статукво и промяна

Когато президентът Радев насрочи дата за свикване на 49-о Народно събрание, много анализатори казаха,че той пришпорва политическите партии.

Със спрян часовник депутатите могат да работят седмица – две. Но това не е полезно. Повтаря се начинът на комуникация от предишния парламент.

Това коментира Стефан Янев от “Български възход” по БТВ.

Янев не се ядоса, че партията му не е влязла в 49-то Народно събрание и няма да се откаже от политиката.

Дали депутатите се спънаха в невъзможността си да изберат председател на парламента Стефан Янев не знае, но смята, че се задълбава политическата криза.

Не е ясно дали “Промяната” фиксира статуквото и какво всъщност е статукво, посочи той.

Той определи като “възможна” коалиция между двете най-големи партии ГЕРБ и “Продължаваме промяната – Демократична България”.

Въпросът е колко трайно ще бъде това правителство. Дали ще бъде в състояние да прескочи период от поне шест месеца работа на парламент и правителство.

Работил съм с много от тези хора. Повечето от тях не могат да станат държавници за един ден. Трудно е да кажа коя е най-добрата конфигурация за правителство, подчерта Янев.

Стефан Янев определи като екзотично предложението на Бойко Борисов служебното правителство да стане редовно. Служебното правителство е инструментът, който е заложен в Конституцията, когато няма работещ парламент.

Той би участвал в разговори за техническо правителство, ако бъде поканен, но не би участвал под никаква форма в него – нито като евентуален премиер, нито като министър.

Янев уточни, че „Български възход“ изгражда своите структури и се готви за избори

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts