| | | |

Десислава Атанасова към Петков: Улеснете ни, да гласуваме и вашата оставка

Намираме се в ситуация, в която днешният дебат не коментира процедура, нарушения ,коментира много други наслоени противоречия – вътрешнокоалиционни, външнокоалиционни. Стига се дотам да има заигравка с етническата карта, което е недопустимо, заяви Десислава Атанасова от трибуната на Народното събрание.

Минчев бил най-младият председател на Народното събрание? Не е, имало е и по-млади – това са Димитър Дончев на 27 години – председател на 3-то Велико НС, дори Стамболов като председател на обикновено НС.

Много от вас казаха – г-н Минчев е перфектен, той е брилянтен. Не оспорвам това – вие сте негови коалиционни партньори в управлението. Но и тук виждам неточност – Минчев има едно изказване от трибуната, от което ние не можем да преценим колко брилянтен юрист е.

Разбра, че процедурите са част от парламентарния живот, че има различно мнение от това на управляващите, но той беше председателят който постави решепки на входа на парламента. Минчев най-вероятно след известно време, минути или час, Вие няма да сте вече председател на българския парламент. Вероятно ще направите изказване, в което ще оборите твърденията на вносителите но оставката. Но истината е, че вчера вие погазихте правилника за дейността и работата на НС. Правихте го системно, макар и със силата на мнозинството, заяви шефката на герберите в парламента.

За вашата ПГ това ще бъде един урок. Днешният дебат стана жив, ярък и на моменти брутален, в чисто човешки отношения дори, отсъди Атанасова. Ще ни улесните, ако гласуваме две оставки – освен тази на председателя на парламента, и вашата – на правителството, обърна се тя към премиера, заключи Атанасова.

снимка Архив

Similar Posts