| | | |

ЕКСКЛУЗИВНО! Румен Радев разкости Кирил Петков ВИДЕО

Кабинетът така и не успя да изработи българско предложение, а сега внася френско. При това прехвърля цялата отговорност върху народното събрание без да заяви позиция. Не може министър-председателят да внася чуждо предложение без свое мнение. Той не е куриер, а премиер.

Това каза президентът Румен Радев пред журналисти.

Френското предложение за Северна Македония е стъпка в правилната посока, но остават въпроси, които трябва да бъдат изяснени: като вписването на българите в Северна Македония в конституцията на страната, ясни и измерими критерии за преустановяването на политиката по дебългаризация и кражба на историята, опазването на българското културно-историческо наследство, реабилитацията на всички жертви и репресирани само заради това, че са се осмелили да се наричат българи. Това заяви президента

Президентът коментира още, че вотът на недоверие е рутинна демократична парламентарна процедура, а борбата с корупцията и съдебната реформа са спрели.

“Хората, с които водихме заедно борбата с корупцията и продължаваме да я водим – много от тях са извън парламента.” – изтъкна той.

Президентът участва в официалната церемония по встъпване в длъжност на Илия Лингорски като член на Управителния съвет на Българската народна банка

Similar Posts