| | | |

ПП поиска Теодора Генчовска да свали секретния гриф от документите за РСМ

Преговорните документи между Република Северна Македония и Република България не могат да бъдат предоставени на широката публика, тъй като министърът на външните работи Теодора Генчовска ги е входирала с гриф за достъп “За ползване”, което ограничава кръга на хората, които могат да ги прочетат.

Това се посочва в позиция, изпратена от пресцентъра на “Продължаваме Промяната”, в отговор в отговор на медийни запитвания за съдържанието на протокола, който вчера от МВнР са внесли в парламента.

От екипа на Теодора Генчовска го пратиха в Народното събрание след многократни призиви да го сторят, но сега той не може да бъде огласен.

“Във връзка с многобройните запитвания от медии относно преговорните документи, двустранния протокол между Република Северна Македония и Република България, бихме искали да ви уведомим, че след консултация с комисия по външна политика тези документи в момента не могат да бъдат предоставени на широката публика. Министър Теодора Генчовска е входирала документите с гриф за достъп “За ползване”, което ограничава кръга на хората, които могат да ги прочетат”, посочват в позиция от “Продължаваме Промяната”.

“Призоваваме министър Генчовска да свали секретния гриф. Призоваваме също МВнР в най-кратки срокове да пристъпи към подписване на договорения от министър Генчовска двустранен протокол – очакване, публично обявено и от външния министър на Северна Македония Буяр Османи”, допълват още от партията.

снимка Архив

Similar Posts