| | | |

ИЗВЪНРЕДНО! ВМРО е в Банкя пред къщата на Бойко Борисов

Ангел Джамбазки с предтавители на ВМРО са в Банкя пред къщата на Борисов

Повод да са там е днешното решение на ГЕРБ да подкрепят френското предложение за вдигане на ветото на РС Македония за ЕС.

Екшън на тъмно се разигра пред къщата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Банкя.

Лидерите на ВМРО Ангел Джамбазки и Александър Сиди отидоха пред дома на бившия премиер, а повод за недоволството им е заявката на Борисов, че ще даде 59 депутати, които да гласуват “за” френското предложение за Северна Македония в парламента.

От ВМРО разпънаха лозунги с надпис: “Не предавай Македония” и “Борисов, страх ли те е?”.

Там обаче те бяха посрещнати от Мануил Манев, Александър Николов, Георг Георгиев и още представители на ГЕРБ. Стигна се до леки сблъсъци между ръководството на ВМРО и представителите на ГЕРБ.

Придружаващите Джамбазки блокираха цялата улица край дома на Борисов.

По-рано Джамбазки и привърженици на партията му блокираха и входа на дома на премиера Кирил Петков.

Активистите на ВМРО запалиха и факли в знак на несъгласие с решението на ГЕРБ.

Пред хората Ангел Джамбазки обяви, че живеем в съдбоносни времена, в които се вижда разколебаване в позицията на Борисов.

“Дойдохме се да срещнем с човека, който се разколебава. Искаме да кажем на г-н Борисов и всички депутати, че тази кауза надминава всички вътрешнопартийни ежби. Не трябва да се допуска национално предателство в следващите дни”, призова Джамбазки.

Той увери, че не са дошли да се бият с никого.

Евродепутатът се обърна към депутатите от ГЕРБ и заяви, че са изправени пред важно решение и те трябва да отстояват българските позиции.

Георг Георгиев стисна ръката на Джамбазки и обяви, че ГЕРБ е причината да се говори за Северна Македония. “ГЕРБ никога не е извършвала национално предателство. Ние подписахме Договора за добросъседство и рамковата позиция”, обяви той

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В Budilnikbg

Similar Posts