| | | | |

Как Цветан Василев взриви в ръцете си, маскирана като американска, руска пиратка срещу Гешев

20 часа. Точно толкова време издържаха нервите на укриващия се в Белград фараон Цветан Василев, да не признае авторството на компромата срещу главния прокурор Иван Гешев.

Компромат, спретнат в София, редактиран в Брюксел, пратен на лобисти във Вашингтон и „изпран“ през американския конгресмен Уорън Дейвидсън.

Фараонът и дъщеря му Радосвета Василева, които вече осма година избягват българското правосъдие и се укриват в Белград,

побързаха в събота по обяд, часове преди Бъдни вечер, да споделят писмото на републиканеца Уорън Дейвидсън, в което той атакува обвинител №1 с опорките, които от години разпространява самият Цветан Василев, както и гравитиращи около него поръчкови сайтове и отделни „журналисти“.

Василеви ликуват, че в писмото имало опорките им, свързани с фалита на КТБ и активите на финансовата пирамида, като дори не си дават сметката, че така единствено компрометират автора на въпросното писмо – Уорън Дейвидсън.

Нервна припряност демонстрира и един от най-верните автори на компромати, известен с прозвището си на агент на бившата Държавна сигурност – „Академик“, който всячески се опитва да представи манипулативния текст на заблудения американски конгресмен за нещо изключително.

От години е известно, че Цветан Василев работи, за да дискредитира българското държавно обвинение пред американските официални власти.

Още през 2017 г. стана известно, че срещу хонорар от 50 хиляди долара на месец, т.е. около 1,1 млн. лв. на година, беглецът в Сърбия бе наел кантората на Jefferson Waterman International и бившият сенатор Бил Ричардсън, които тогава също излязоха с поредица от нелепи твърдения изцяло в защита на избягалия фараон.

За пет години и похарчени милиони долари на практика сега Василев успя да взриви в ръцете си, маскирана като американска, руска пиратка.

Защото Уорън Дейвидсън е възможно най-неподходящият представител на Конгреса на САЩ, който може да твърди, че никому неизвестен български висш магистрат представлява каквато и да е заплаха за НАТО.

Републиканецът е известен с острите си критики към демократите, към американския президент Джо Байдън, както и е противник на американската подкрепа за Украйна във водената от Кремъл война срещу суверенната европейска държава.

Цветан Василев и компания не успяха да разберат, че, колкото и да полагат усилия вече осем години да се правят на евроатлантици, като така маскират руските си корени, това не им се получава.

Именно руските връзки спасиха от българското правосъдие банкерът-беглец Цветан Василев, който вече осма година се крие в Сърбия от възмездието и гнева на ужилените от него вложители в КТБ.

Че Василев е човек на Москва стана ясно, още когато избра Белград за свой пристан след разкриването на „аферата КТБ“.

През годините руските връзки на Василев излизаха наяве – и с кремълския олигарх Константин Малофеев и с подставените му лица, чрез които се опитваха да отмъкнат активите, пазарувани с пари на КТБ.

В началото на декември тази година обаче американската прокуратура напълно официално поиска да бъдат конфискувани 5,4 милиона долара от банкова сметка в САЩ на руския бизнесмен Константин Малофеев.

А още през 2019 г. цялата истина за връзките Цветан Василев – Константин Малофеев лъсна в пълния си блясък, когато стана ясно, че Василев е имал основна роля в подготовката на пълзящ преврат, дирижиран от Малофеев,

с крайна цел геополитически завой на страната ни и превръщането й от прозападна държава с евроатлантически профил в сателит на Русия.

снимка Архив

Банкерът-беглец дължи укриването си в Белград на връзките с руски олигарси като Константин Малофеев

От разкритията на прокуратурата по избухналия тогава шпионски скандал стана ясно, че основен двигател у нас на „Плана България“, както условно е бил кръстен проектът, е бил бившият соцдепутат, ексиздател на партийния вестник на БСП „Дума“ и председател на движение „Русофили“ Николай Малинов.

А за целите на реализиране на заговора са били „прехвърлени“ активи за над половин милиард евро (1 милиард лева) от банкера беглец Цветан Василев.

„Прехвърлени“ е в кавички, защото източилият КТБ Василев няма право да прехвърли дори кламер, откраднат от банката, но това не е попречило на банкера-беглец да се пробва да пробута на руските си покровители заграбеното, за да си осигури протекциите им в Сърбия.

Впоследствие Малинов беше обвинен от българската прокуратура в шпионска дейност в полза на Русия именно заради договорките си с руснаците и с Василев, а Решетников и Малофеев получиха забрана да влизат в България.

Истината всъщност е много проста – Василев винаги е бил човек на Кремъл в България, а контактите му с Русия не само не бяха прекратени след рухването на КТБ, а напротив – задълбочиха се.

А и самият факт, че вече 8 години намиращата се под руско влияние Сърбия отказва да го върне в България, говори сам за себе си.

Към днешна дата единственото ново е, че Цветан Василев успява да въвлече в компроматната си война срещу българската прокуратура и нейния ръководител още един американски конгресмен, който пропагандната машина на избягалия от българското правосъдие фараон е успяла да заблуди.

Истината обаче рано или късно винаги излиза наяве.

Радосвета и Цветан Василеви сами се издадоха, че стоят зад замаскираната като американска руска пиратка срещу Гешев

Източник: Блиц

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts