| | | | |

Анна Александрова: Ще бъда в пленарна зала и ще гласувам против, какъвто и да е кабинет, който бъде предложен от ПП и хора като Кирил Петков и Асен Василев

ГЕРБ-СДС няма да участва в преговори за кабинет в този парламент.

Това написа във Фейсбук депутатът от ГЕРБ-СДС Анна Александрова. Тя посочи, че според партията единственият изход са предсрочни парламентарни избори.

снимка Архив

Александрова излезе с две публикации на тема “кабинет” и “избори” във Фейсбук в рамките на няколко часа. Във втория подчерта, че са неверни внушенията, че тя би подкрепила кабинет на ПП.

Ето и тази публикация:

Във връзка с манипулациите и внушенията на един от отцепилите се народни представители от ИТН в интервю от днес по БНР, че аз или колеги от ГЕРБ-СДС ще подкрепим правителство на ПП, с премиер Асен Василев, категорично заявявам следното:

Никога и по никакъв повод не ми е минавала подобна мисъл през главата;

Няма сила, пари и постове, които могат да купят съвестта ми, да ме накарат да предам доверието на хилядите избиратели на ГЕРБ, на лидера на партията ни, на всички достойни хора, с които работя от години, за да дам подкрепата си за управление и политици, които съсипаха държавата ни;

Аз съм и винаги ще бъда част от ПП ГЕРБ, защото това е избор, който никога не бих променила;

Като народен представител в 47-то Народно събрание, ще бъда в пленарна зала и ще гласувам против, какъвто и да е кабинет, който бъде предложен от “Продължаваме промяната” и хора като Кирил Петков и Асен Василев;

Всеки, който в бъдеще си позволи подобни лъжи и клевети, свързани с моето име, ще му се наложи да ги защитава и доказва в съда.

По-рано тя написа:

За мен обратната връзка с хората винаги е била приоритет. Уверявам Ви, че чета всеки въпрос, който ми се задава под моите публикации. Ще кажа няколко думи по два от тях.

1.Коалицията ГЕРБ-СДС счита, че 47- то Народно събрание е изчерпано и то не е в състояние да излъчи правителство, което да извади България от дълбоката политическа и икономическа криза, която бе предизвикана от правителството на Кирил Петков и партиите, които го подкрепят.

Най-голяма отговорност носи мандатоносителя “Продължаваме промяната”, които допуснаха това.

От тази гледна точка ние считаме, че единственият изход са предсрочни парламентарни избори, които да изразят волята на хората, с което да се формира дясно и евроатлантическо мнозинство в следващия парламент.

Ние нямаме да участваме в преговори за кабинет в рамките на този парламент, без значение с чий мандат.

2.От ГЕРБ-СДС многократно сме изразявали своята позиция за връщане на възможността за гласуване с хартиена бюлетина. Нейното премахване отблъсна хиляди хора от изборния процес и доведе до безпрецедентно ниска избирателна активност.

Внесли сме законопроект по тази тема, настояваме за включването му в дневния ред на НС, но това не зависи само от нашата воля, а и от тази на другите парламентарни групи, които до момента блокират разглеждането. През тази седмица един глас не достигна, за да се случи.

Similar Posts