| | | |

Асен Василев към отцепилите се депутати: Надявам се да има конструктивен диалог

Втори ден “Продължаваме Промяната” провеждат ĸонсултативни разговори за съставяне на кабинет. Цел на разговорите е подкрепа на програма за управление в следващите шест месеца и превеждането на България през икономическата и политическата криза.

Целта на разговорите е подĸрепа на програма за управление в следващите шест месеца и превеждането на България през иĸономичесĸата и политичесĸата ĸриза.

В 16:30 часа, в Народното събрание започна срещата с депутатите, ĸоито напуснаха парламентарната група на “Има таĸъв народ” Иво Атанасов, Георги Георгиев, Деян Петков, Светлин Стоянов и Николай Радулов. Те разговарят с Асен Василев, Кирил Петков, Даниел Лорер, Андрей Гюров и Никола Минчев.

Кирил Симеонов не присъства на срещата. Министърът в оставка Радостин Василев е в чужбина, съобщи Николай Радулов.

“Искаме да чуем с интерес вашите идеи за програмата, за това, според вас кои са основните задачи за кабинета. Знаете до момента какво сме предложили. Предполагам чухте и предложенията на БСП и ДБ. Надявам се да има един конструктивен диалог, след което да започнем изработването на една доста стройна програма” – заяви в началото на срещата между „Продължаваме промяната“ и отцепилите се депутати от ИТН Асен Василев

На 13 юни 2022 г. Иво Атанасов, Николай Радулов, Светлин Стоянов, инж. Георги Георгиев и Деян Петков напуснаха “Има такъв народ” начело със спортния министър в оставка Радостин Василев. Няколко дни по-късно групата напусна и Кирил Симеонов.

В събота Кирил Петков, Асен Василев, Никола Минчев и Андрей Гюров разговаряха с представители на БСП и “Демократична България”.

От срещите стана ясно, че трите партии са допуснали грешки в диалогичността и комуникацията в старата коалиция, за новата те дадоха заявка за ясна и конкретна програма с ясни срокове и друг начин на вземане на решения.

В първия ден на юли, на фона на безпрецедентна политическа криза и усложнени дипломатически отношения с Русия президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент на Асен Василев, предложен от „Продължаваме Промяната“ (ПП) за министър-председател.

Similar Posts