| | | |

Браншови организации скочиха срещу Николай Събев, не го искат

Шест браншови организации са поискали от ръководството на „Продължаваме промяната“ да издигнат друг кандидат на мястото на Николай Събев.

Според тяхното писмо причините са в липса на комуникация с бранша, лобистки назначения в бордовете на хора без подготовка и опит, непрозрачност при управлението и опити за противопоставяне на браншове от различните видове транспорт. Това съобщи сайтът Транспортал.

Припомняме, че министърът на транспорта Николай Събев назначи свои съвипускници от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ в бордове на държавни дружества от сектор „Воден транспорт“ и ИА „Морска администрация“.

В същото време Министерството на транспорта не публикува резултатите от конкурсите, които бяха обявени за въпросните директорски кресла и следваше да бъдат „честни и прозрачни“.

Сред авторите на протестната нота срещу министъра в оставка са Асоциацията на българската авиационна индустрия, Българско обединение на шофьорите, Европейски транспортен клъстер, Камара на автомобилните превозвачи, Клъстер Зелен транспорт и Конфедерация на автобусните превозвачи.

снимка Архив

Similar Posts