| | | | |

Положението излиза извън контрол: Жандармерия спря протестиращи да затворят АМ “Струма”, миньорите пробиха кордона

Полицията спря с полицейски кордон от автомобили протестиращите от ТЕЦ и мини “Бобов дол”, преди да достигнат до главния път между Дупница и Кюстендил и АМ “Струма”.

Работещите в минния комплекс казаха, че ако на бъдат пуснати, ще тръгнат пеша до магистралата. Полицията опита да спре протестното шествие, хората обаче минаха през нивите и тръгнаха в посока АМ “Струма”

Жандармерията не позволи на протестиращите да излязат с автомобилите си на пътя за Дупница. Тогава тръгнаха пеш от разклона за Бобов дол към АМ „Струма“. След 40 минути шествие бяха спрени на ухото на магистралата от кордон полицаи с щитове и каски.

След кратка разправия и бутане протестиращите успяха да пробият полицейския кордон и 10.45 часа излязоха на АМ „Струма“ при 59 км. Те се разбраха с полицията да пропуснат събралите се автомобили, да се насочат към Е-79 през Дупница

Пътят между Дупница и Кюстендил вече е блокиран от шествието на протестиращите.

Целта е до минути да бъде блокирана и АМ “Струма”, предаде БНТ.

Поради затруднения в движението по АМ “Струма” при 59-ти км е определен обходен маршрут в двете посоки: по път І-1 Благоевград – София от пътен възел “Дупница север” до пътен възел “Бобошево”.

Трафикът се регулира от служители на “Пътна полиция”. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: БГНЕС

Similar Posts