| | | |

Асен Василев наглее, поиска Бойко Борисов да се извини на хората

“С ГЕРБ в този състав, с тези хора вътре, преди те да са се извинили на българския народ за всичко, което са причинили през последните 12 г., мисля, че не можем да работим”, заяви пред журналисти в родопското село Баните вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев.

Според него през последните 12 г. управление ГЕРБ довели страната до най-голямата разлика между бедни и богати в ЕС.

Василев обяви още, че че трябва да се използва парламентарното време между връчването на втория и третия мандат за приемане на важни закони.

“Четири от законопроектите вече са в парламента, един от тях е законопроектът за КПКОНПИ, който е по Плана за възстановяване и устойчивост, каза министърът на финансите в оставка. Още 13 законопроекта са или в Министерски съвет, или в последна фаза на обществено обсъждане, така че те също вероятно биха могли да влязат в парламента в този период”, добави той.

Вицепремиерът и депутати от “Продължаваме Промяната” участват в провеждащата се в с. Баните дискусия, свързана с развитието на планинския регион.

“В целите Родопи и в планинските райони основният проблем е със свързаността. Как да се стига лесно, да може хората лесно да пътуват. И другият голям проблем е достъпът до училища и до качествено здравеопазване, което може да запази хората в региона. Изключително важно е в тежките и трудни региони, в които има сложни проблеми, да се разработи много детайлен план. Общи приказки няма да решат проблем”, каза Василев.

Similar Posts