| | | |

Румен Радев пристигна на официално посещение в Черна гора

Президентът Румен Радев пристигна днес на официално посещение в Черна гора по покана на черногорския си колега Мило Джуканович.

Българският държавен глава и съпругата му Десислава Радева ще бъдат посрещнати от Джуканович и неговата съпруга с официална церемония утре в президентската резиденция в старата черногорска столица Цетине, уточниха от прессекретариата на държавния глава.

Ще има среща на президентските двойки, а след това Румен Радев и черногорският му колега ще разговарят на „четири очи“. Предвидени са също така пленарни разговори на двете делегации, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Задълбочаването на двустранното сътрудничество в икономиката, образованието, науката, иновациите и технологиите, партньорството в сферата на сигурността и отбраната, регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа, както и европейската перспектива на Черна гора се очаква да бъдат във фокуса на срещите на президента Румен Радев по време на официалното му посещение.

В Подгорица Румен Радев ще разговаря с черногорския премиер Дритан Абазович и с председателя на парламент Даниела Джурович.

Българският президент ще присъства и на откриване на изложбата „Черна гора и България 1878-1918 година“, изготвена по съвместен проект на държавните архиви на Република България и Черна гора. Тя представя исторически документи, свързани с двустранните отношения между двете държави от периода 1878-1918 г. и представляващи поредното доказателство за дълготрайните връзки между нашите две държави и народи.

снимка Президентство

Similar Posts