| | | |

Умно-красивите истерично: ДБ, връщате третия мандат веднага

Умно-красивите симпатизанти на ДБ се разгневиха на плана на Христо Иванов да прави кабинет, ако ДБ получи третия мандат. Вместо радост, че техните хора най-после, след десетилетия имат шанс да съставят правителство, феновете изпаднаха в пълен смут. Това е капан, нищо добро не следва от подобен вариант, категорични са те.

„Ако получите мандата, веднага то върнете. Стига сте си играли на политика, стига сте ни губили времето! Бързо на избори!”, призоваха хора от лилавите редици.

Други на десния фронт предупредиха ДБ, че явно са тръгнали твърдо да се самоубиват с помощта на ИТН и ГЕРБ.

След като и политологът Андрей Райчев се включи в хора за третия мандат и отсъди компетентно, че ДБ имат реален шанс за кабинет, десните буквално пощуряха.

“Щом този го казва, на капан е”, отсъдиха тъмносини. “Щом Кънчовците започнаха да ни навиват, ДБ трябва да направи точно обратното”, призовават хард лайнери. Те са афектирани, че е възможно Иванов да направи поредна коалиция и с исконния враг – БСП, в лицето на Корнелия Нинова.

“Няма да преглътнем поредна прегръдка с червените.”, отсякоха недоволните.

Скептици пък се подиграха на цялата истерия за въпросната опция, като заключиха, че няма смисъл Христо Иванов и ген. Атанасов да си правят планове за кабинет, след като никой няма намерение да им дава третия мандат.

Двамата лидери обаче вече са взели нещата насериозно и тъмносиният шеф дори заяви, че ако президентът даде зелена светлина за съставяне на кабинет, първо ще се обърнат към ПП за разговори. Христо Иванов пък заяви, че въпреки драмите с ИТН, с тях също трябва да се преговаря за ново управление.

В същото време, Иванов заговори за експертно правителство с къс хоризонт, което пък съвсем смути десните симпатизанти.

Similar Posts