| | | |

Мирослав Иванов скочи да брани Кирил Петков и Асен Василев

При нас няма его, постовете не са самоцел. Искаме стабилно правителство, но как да вярваме на заявките, че партиите ще работят за плана за възстановяване, докато в последния месец ИТН, ДПС, ГЕРБ и “Възраждане” саботират работата на НС, добави той

Какви са аргументите премиерът и вицепремиерът в оставка Кирил Петков и Асен Василев да се оттеглят? Това запита Мирослав Иванов от “Продължаваме промяната” на журналистически въпрос дали партията му е готова да дръпне назад лидерите си, както искат от ИТН, за да има нов кабинет.

Моето мнение е, че поставянето на такива ултиматуми показва, че няма желание за компромис от страна на другите формации. Те ако искат да бъдат диалогични също могат да кажат: “ето, има промяна в ръководството и при нас”, но не, те поставят ултиматуми само към нас и искат да направим крачка назад като отстраним нашите лидери.

А защо да го правим? Какви са логичните аргументи? Нима Петков и Василев по някакъв начин са отстъпили от националните ни интереси?, каза Иванов.

Компромиси с принципите си няма да правим, категоричен бе той.

Нека видим на кого ще бъде връчен мандата и дали той ще иска да го реализира, защото да, сега има предварителни разговори и заявки, но ситуацията е динамична. Петков и Василев винаги са били диалогични, продължи Иванов. Според него имало много различия още декември, когато се сформирал кабинета, но той работил 7 месеца, въпреки че не му давали повече от два.

При нас няма его, постовете не са самоцел. Искаме стабилно правителство, но кажете как да вярваме на заявките, че партиите ще работят за плана за възстановяване, докато в последния месец ИТН, ДПС, ГЕРБ и “Възраждане” саботират работата на парламента, допълни той.

снимка Архив

Similar Posts