| | | |

Евродепутат за снимките с кюлчетата от спалнята на Борисов

Ако мандатът беше връчен на „Демократична България“, щеше да има по-големи шансове за поне временно закрепяване на положението и за удължаване на живота на тази управленска коалиция“.

Това заяви евродепутат от ЕНП/ГЕРБ Андрей Ковачев пред bTV.

снимка Архив

Според него вече няма как да се състави стабилен кабинет в този парламент и изходът са избори.

„Аз мисля, че това Народно събрание няма как да се състави ново стабилно управление, а някакво измъчено управление, агония, да продължи няколко месеца, не мисля, че е и в интерес на страната“, посочи той.

„Опозицията в Македония са в някаква истерична кампания срещу България. В България явно сме доста по-зрели в демокрацията, защото тук се обединиха и управляващи и опозиция“, заяви Ковачев по отношение на решението за начало на преговори за присъединяване към ЕС на Северна Македония.

„Доброто във френското предложени е, че за първи път имаме критерий за оценка на прогреса на РСМ, който е също оценка на изпълнението на договора и протоколите“, обясни евродепутатът. „Там е историята. Колкото и да се опитват да избягат от тази тема, няма как да избягат от тази тема, защото тя е свързана с преодоляване на агресията и дискриминацията“, добави той.

„Вие имате документите, които са от българската прокуратура. Всеки може да ги прочете и да си направи своя анализ. 1000 пъти беше казано, че снимките са манипулирани“, каза евродепутатът за снимките с кюлчетата, за които се твърдеше, че са от спалнята на Бойко Борисов.

Според Ковачев, било напълно нормално обявяването на експертизата на българската прокуратура от евродепутата Томаш Здеховски.

Similar Posts