| | | |

ОБРАТ! Не български, а унгарски евродепутат е замесен в шпионски скандал

Не български, а унгарски евродепутат е замесен в шпионски скандал в Европарламента с асистентка, за която се предполага, че е руски агент.

Това става ясно от корекция на сайта Euobserver, за която съобщи Ангел Джамбазки.

снимка Архив

Първоначално Euobserver съобщи, че бивша дългогодишна асистентка на крайно десен български евродепутат е заподозряна в съмнителни връзки с руското разузнаване – тя е действала като посредник между руските спецслужби и европейски служители. Въпросната дама променя името си и кандидатства за стажове в програми на Европейския съюз и в медии в Брюксел, съобщи вчера EUobserver.

Статията беше променена в сряда (20 юли 2022 г.) и вече гласи, че подозрителен бивш асистент в Европейския парламент е работил за унгарски крайнодесен евродепутат.

“През последните часове станахме свидетели на това как се създава поредна грозна фалшива новина, с цел умишлено очерняне на някого. При това от някакви хора, които се пишат баш журналисти. От най-умните и най-красивите.

Тези, които претендират да са ултимативната истина от последна инстанция, която ни спускат от грантовите си сайтове, претенциозно смятащи се за медии. Смятат се, ама не са.

„Новината“, която създадоха, за да „гърми“ по нас от вчера, за митичната йога Мата Хари, сътрудник на български крайнодесен евродепутат, в която беше фалшиво замесено лично моето име, както и това на колегата Андрей Слабаков и това на ВМРО, не просто се оказа фалшива, а много фалшива.

Адски фалшива. Фейк, дезинформация. Умишлено създадена от Дневник, вестник Сега и прочее, но официално опровергана.”, пише Джамбазки.

Similar Posts