| | | |

Ива Митева се извъртя като фурнаджийска лопата за преговорите

Надявам се Христо Иванов да събере смелост, да поиска прошка от ИТН и да видим дали нещо може да се поправи. Това заяви в “Неделя 150” на БНР Ива Митева от ИТН.

Според нея не може партията й ежедневно да бъде обвинявана, че е мафия и в същото време Христо Иванов да не предложи нито една реформа в съдебната система.

“Нямаме нищо против кандидатурата на Бойко Рашков, не разбирам защо е това фиксиране, но да няма никакви други кандидатури, това ли е плурализмът”, коментира Ива Митева.

Според нея в момента се прави опит КПКОНПИ да се превърне в бухалка.

“Когато правилникът на комисията се съгласува с МС, за каква независимост говорим – попита тя. – Когато изисквате проверка за почтеност, ще се прави в НС, тогава за какъв независим орган става дума, естествено, че ще правят това, което им нарежда изпълнителната и законодателната власт.”

На въпрос може ли да се състави правителство, тя каза, че след петък шансовете са малки.

“Христо Иванов трябваше да поиска прошка от ИТН – твърди Митева. – Това, което казва не е вярно. Той изсипа сума ти лъжи по мой адрес. Прави се, че не може да си спомни името ми. Когато каните някой за коалиционен партньор, искате неговото доверие, излязохме от коалицията заради счупеното доверие. Ние бяхме на 100% искрени, а те задкулисно се договарят.

Как да подкрепим Асен Василев, след като те не направиха елементарни усилия, ние бяхме казали, че ще подкрепим кандидат-премиер на ПП.”

На въпрос какво толкова са чули на записа на ДБ, че да ги принуди да излязат от коалицията, тя каза: “Разбрах, че те не ни уважават, че не сме равностоен коалиционен партньор, че се превръщаме в търпимия коалиционен партньор.” Според мен те се уплашиха, ние от януари настояваме да се избере председател на КПКОНПИ.

Запитана какво мисли за обвиненията, че ИТН са зависими от ГЕРБ и ДПС, тя отговори: “Аз не съм зависима от никого, дори от Слави Трифонов. Доколкото знам и той не е зависим. Който знае нещо, нека да го каже. Аз разговори с ГЕРБ и ДПС не съм водила, смятам, че никой от партията не е водил.”

снимка Архив

Similar Posts