| | | |

Сачева: Странно, ако ПП са евроатлантическа партия, защо сме увеличили вноса от Русия със 160%

Много ясно казахме нашите приоритети. Това са 100% диверсификация на газа, таван на цените на ел. енергията, на горивата, еврозоната, съдебната реформа, борбата с корупцията.

Това са темите, по които ГЕРБ иска и държи да работи, включително разбира се и зелена икономика, дигитализация. Това са темите, по които ние трябва да започнем разговори с хората, които имат ясна евроатлантическа ориентация. Това са партиите, с които ние ще водим диалог.

Това каза депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева в ефира на бТВ.

Тя коментира и това дали ДПС могат да бъдат евентуални коалиционни партньори на ГЕРБ заради тяхната евроатлантическа ориентация.

„Нашите избиратели трудно биха приели коалиция с ДПС, така че на този етап това ние не го обсъждаме. Но по външнополитически приоритети ДПС винаги са изразявали своята ясна евроатлантическа ориентация, включително подкрепиха и декларацията за Украйна, решенията за оръжието за Украйна, за Северна Македония“, добави Сачева.

Относно дали биха били евентуални партньори на „Продължаваме промяната“, Сачева заяви:

„Въпросът е колко евроатлантическа партия е ПП. Последните данни на НСИ по стокообмена са се увеличили. Странно, ако са евроатлантическа партия защо сме увеличили вноса от Русия със 160%?“

Въпросът с лидерството в ГЕРБ е въпрос, който се решава от членовете на самата партия. Бойко Борисов е ГЕРБ и в този смисъл не може да изпълним подобни ултиматуми, обясни Сачева в отговор на тезите от ПП, че няма да разговарят с ГЕРБ, докато лидер е Борисов.

Ние също не харесваме Кирил Петков и смятаме, че има за какво да бъде разследван, смята тя.

Сачева не е изненадана, че бивш социален министър е станал служебен премиер. Гълъб Донев е политически безпристрастен, минал е по всички нива на йерархията, той е изключително лоялен съветник на президента и е логично такъв човек да оглави служебното правителство, оцени тя.

Служебното правителство трябва да осигури честни и безпристрастни избори, както и доставки на газ за зимата.

“Конспиративни сценарии на служебния кабинет може да има всякакви. Служебният кабинет е опит да се балансират различни интереси – има хора от ПП, от БСП, от независими среди, има противници на ГЕРБ и вероятно е търсен различен опит на баланс”, изтъкна Сачева

Последвайте Budilnikbg.com вече и в Телеграм

снимка Архив

Similar Posts