| | | |

ДБ не спират да се молят на ПП за обща коалиция въпреки отказа

Трябва да потиснем егото си и да излезем от детската градина”, каза той
България се нуждае от общ политически субект.

Това каза в студиото на „Здравей, България” Ивайло Мирчев от „Демократична България”.

„Трябва да потиснем егото си и да излезем от детската градина, за да се разберем. Искаме да направим наистина голямо обединение. Такова, което да изхвърли въпроса ще се коалирате ли с ГЕРБ, ДПС или друга политическа сила.

Хората ще имат възможност да гласуват за нещо голямо, което да гарантира бъдещата проатлантическа ориентация на страната”, поясни той.

И допълни, че от ДБ са се обявили твърдо срещу опитите за скрита преориентация на страната към Русия.

„Надявам се това да е ясен сигнал за служебното правителство, че не трябва да се позволяват подобни неща. Не сме участвали в организацията на протестите от миналата седмица. Не е нужно политическа сила да ги организира. Има достатъчно будни граждани, които са доста чувствителни на темата геополитическа и енергийна независимост на страната.

По време на демонстрацията се свърза с нас вицепремиер Христо Алексиев и увери, че страната ни няма да е енергийно зависима. Нашата цел е да имаме много доставчици на природен газ”, каза още депутатът.

По думите му страната ни не се нуждае от допълнителни доставки от „Газпром”.

„В момента се удвоява терминалът в Гърция. Сега трябва да резервираме капацитет с лотове на самия терминал. Това не е трудна задача, длъжни сме като страна да реагираме адекватно. Природният газ и за октомври е осигурен.

Работим във форсмажор, във война сме и е трудно да си представим как за месец, месец и половина, някой може да сключи дългосрочен договор, особено при тези галопиращи цени”, обясни Мирчев.

Длъжни сме като страна да реагираме адекватно. Трябва да подсигурим количествата газ за отоплителния сезон. Трябва да има гъвкавост. Когато има служебно правителство, обаче самият разговор е доста по-различен. Трябва да продължат разговорите с Турция и Гърция, каза още Ивайло Мирчев от Демократична България.

Гледаме българския интерес и искрено вярваме, че президентът гледа в тази посока и се бори за енергийна независимост на страната, заяви Мирчев.

По думите му е много важно у нас да има компенсации за домакинствата и за бизнеса.

“Газпром” е геополитика и нищо друго. Не е бизнес. Той прокарва политиката на Путин. Няма никаква гаранция, че след време няма да реши да ни накаже за нещо и да спре газа, заяви още той.

Страната се намира в безпрецедентна ситуация. Не мисля, че става проблем за реденето на листите, демократичната общност е с преференциите.

Проблемите са икономическата криза, здравната криза и проблемите с войната, отбеляза ги Ивайло Мирчев.

По повод отказа на ПП да направят обща коалиция с ДБ, Мирчев заяви, че се надяват на повече зрялост в колегите им от Продължаваме промяната.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts