| | | | |

Верният паж на Корнелия изригна и вади пикантерии около изгонената от Нинова, била се слагала на новата власт

Анализ на икономическите аташета конкретно в Съединените щати показа, че най-голяма нужда от търговско-икономическа служба има в Чикаго, където има огромна българска диаспора и голям български бизнес. Оттам имаше и писмо с искане за разкриване на службата.

Преценихме, че е по-целесъобразно за държавата да преместим службата там. Съответно закрихме бройката в слънчева Калифорния.

След три дни в София долетя Любка Качакова. Започна, без уговорена среща, да идва в министерството от 8 сутринта и да виси в коридора, за да бъде върната в Лос Анджелис. Да притиска служители. На втория ден ме “прихвана” сутринта и влезе в кабинета ми с рев като близкоизточна оплаквачка.

Това разказа шефът на кабинета на бившия вицепремиер и министър на икономиката Корнелия Нинова Калоян Методиев в пост във фейсбук. Повод за него стана разказа на Любка Качакова от по-рано днес, че търговската служба към генералното ни консулство в Лос Анджелис е закрита и тя е уволнена.

Ето пълния пост на Калоян Методиев в отговор на Любка Качакова:

снимка Архив

През май министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова проведе онлайн среща с българските търговски аташета от цял свят. Постави им задачи – основно да привличат инвестиции в икономиката, за което всъщност са изпратени.

Някои по-напористи се изказаха по текущи проблеми, свързани с работата.

Изявилата се днес по медиите Любка Качакова на два пъти взима думата, за да обясни колко било зле положението, колко й било тежко, искаше още пари, за да си поръчва икономически анализи на външни консултанти и общо взето се подмазваше.

Анализ на икономическите аташета конкретно в Съединените щати показа, че най-голяма нужда от търговско-икономическа служба има в Чикаго, където има огромна българска диаспора и голям български бизнес. Оттам имаше и писмо с искане за разкриване на службата.

Преценихме, че е по-целесъобразно за държавата да преместим службата там. Съответно закрихме бройката в слънчева Калифорния.

След три дни в София долетя Любка Качакова. Започна, без уговорена среща, да идва в министерството от 8 сутринта и да виси в коридора, за да бъде върната в Лос Анджелис. Да притиска служители.

На втория ден ме “прихвана” сутринта и влезе в кабинета ми с рев като близкоизточна оплаквачка.

Дадох й салфетки. Реве и нарежда:

“Детенцето ми, детенцето, какво ще стане с него… сама съм там. Мъжът ми е в България, а другото ми дете в Лондон”. И вие ли вие и нарежда…

Реших, че детето е инвалид, или е болно, или е много малко.

“Какво му е?”, попитах я с наченки на угризения на съвестта.

“Ще му вземат работната виза. А визата е вързана с дипломатическия ми паспорт”, през рев продължи да каканиже.

В тоя момент изстинах. Попитах я:

“А другите българи как се оправят?” Не ме чу. Излезе и накара половин България да звъни по телефона да лобира за връщането й.

Помните ли оплакванията й на срещата с останалите аташете, които деморализираше с претенциите си. Оказа се, че българската държава й плаща апартамент в Лос Анджелис, отпуснати са й пари за цялостна мебелировка и миналата година са й преведени 20 хиляди долара, за да си купи нов джип.

“Детенцето” работи нещо в Холивуд.

Нямаше да се занимавам с подобни герои, на които съм се се нагледал достатъчно, но го правя заради десетките честни и съвестни задгранични служители, които изпълняват достойно задълженията си и носят ползи за страната си.

Правя го, защото се чудя колко трябва да си безочлив и нагъл, за да излезеш по телевизията, за да плюеш по министъра и мене, да се слагаш на “новата власт” и да използваш по най-безогледен начин държавата.

Това е една илюстрация за любкакачаковщината в нашето общество.

Не искам да съм морален съдник, но като данъкоплатец и гражданин не съм съгласен такива хора да ме представляват и да “доят” държавата.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts