| | | |

УДАР: Хероин за 9 млн. лв. намериха в кола на семейство с две деца

Над 100 кг хероин на стойност над 9 444 600 лева откриха при проверка на лек автомобил митничарите на „Капитан Андреево“.

Случаят е от понеделник, но за него бе съобщено днес. Хероинът е открит в кола с френска регистрация, която пристигнала на пункта от Турция.

В превозното средство, управлявано от френски гражданин, пътували съпругата му и двете им малолетни деца, както и домашните им любимци – две кучета.

По метода „анализ на риска“ автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка. В специално изградени тайници в пода на колата, достъпни след демонтаж на седалките, както и на мястото на резервната гума са намерени общо 209 пакета, облепени с фолио и съдържащи бежово прахообразно вещество.

Извършеният на място полеви наркотест показва, че откритото вещество е хероин. Общото количество на иззетия наркотик е 104.940 кг.

Сред пакетите с хероин е открит и един с кафяво смолисто вещество , което се оказало хашиш.

снимка Кадър

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково.

Контрабандираните наркотични вещества и лекият автомобил са иззети, съобщиха от Агенция „Митници“.

С постановление окръжната прокуратура шофьорът е задържан за срок до 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts