| | | | |

Иво Мирчев скочи на Слави: Поредният сюжет за гоблен

Поредният сюжет за гоблен: Г-н Трифонов на бял кон спасява България посредством неподадена имуществена декларация.

Или поне с такова впечатление остава човек от публикацията му във фейсбук.

В нея се говори за героично върнати пари от субсидията, има спекулации относно имуществото на други лидери, изредени са и греховете на останалите партии, но никъде няма обяснение защо този отколешен защитник на закона г-н Трифонов не си е подал задължителната по закон декларация.

Така бившият депутат от ДБ Ивайло Мирчев коментира опита за оправдание на Дългия за неподаването на документа по регистъра на КПКОНПИ.

снимка Архив


В публикацията има и доста гръмки думи за морала, който бил над закона.

И тук искам да кажа следното: ние не живеем в племенен строй. Живеем в съвременна демократична държава, която, за щастие, си има закони.

Тези закони не са съвършени, но са онова достижение на цивилизацията, което ни превръща в държава и ни дава възможност да не разчитаме на морала на един или друг управник.

Защото моралът е не само изтъркано от злоупотреби, но и доста обтекаемо понятие.

Например моралът на един може да му позволи да хвърли цяла държава в хаоса на четвърти поредни избори, и то насред световна криза, докато моралът на други е зает да търси разумните решения.

Затова е хубаво, че държавите се управляват чрез закони, а не по личната “морална” преценка на един или друг актуален герой.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts