| | | |

Пламен Тончев: Стефан Димитров е предоставял услуги, които са “директна услуга на Бойко Рашков”

Потресаващи факти за престъпност и корупция в митниците и в МВР изнесе днес шефът на ДАНС Пламен Тончев.

Привлечените като контрабандисти Марин и Стефан Димитрови са поддържали връзки с бившия вече главен секретар на МВР Живко Коцев от времето му като шеф на ОДМВР София.

Димитрови оказват влияние на разпределението на ръководни постове в МВР за целите на престъпната им дейност.

Паскал се е ползвал с протекции на настоящи и бивши служители от съдебната власт.

Стефан Димитров е изградил доверителни отношения с Петя Банкова, Людмил Маринов и Живко Коцев.

След залавянето на камион в Румъния Стефан Димитров е подготвял дарове за длъжностните лица, които е трябвало да бъдат предадени на паркинга до сградата на Народното събрание…

Тези шокиращи разкрития направи шефът на ДАНС Пламен Тончев пред парламентарната комисия за корупция в Агенция “Митници”

Шефът на ДАНС изброи имената на митнически служители – от настоящия и предишни моменти, свързани с разработки на канали на контрабандни и акцизни стоки. Към тези канали е действал и Паскал, ползвал се с протекции на настоящи и бивши служители от съдебната власт, поради което работата по разкриването на изградената от него престъпна схема е силно затруднена.

Свидетел заявява, че животът му е в опасност, ако направи пълни разкрития.

По данни на ДАНС Никола Николов-Паскал работи с гражданин на Турция, който може да осигури безпрепятствено преминаване през ГКПП Лесово и Капитан Андреево на всякакъв вид стоки, включително и нелегални цигари наркотици.

Шефът на ДАНС изтъкна, че е имало установени “доверителни отношения” между Петя Банкова и Стефан Димитров. Същият е “предоставял дарове на паркинга на Народното събрание”.

Пламен Тончев изтъкна, че операцията срещу Паскал е започнала преди 8 месеца, а Живко Коцев е следен половин година.

Тончев отбеляза, че разработката на ДАНС винаги има за цел разкриване на контрабандни канали, а не конкретно на висши служители, замесени в тях. Същите се разкриват в процеса на разработка на каналите.

Зададен е въпрос вярно ли е, че Бойко Рашков е запознал Живко Коцев с двамата контрабандист и реално откога датират тези познанства, както и кои областни дирекции на МВР са били съпричастни към дейността на Димитрови.

Пламен Тончев отбеляза, че Стефан Димитров е бил представян “като бизнесмен, търгуващ с Турция, на когото да му бъдат предоставяни услуги, които са “директна услуга на Бойко Рашков”.

Той не бе убеден от колко години датира дружбата между Живко Коцев и баща и син Димитрови.

Марин и Стефан Димитрови имали влияние в МВР. Поддържали връзки с хора от политическото и професионалното ръководство.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: БТВ

Similar Posts