| | | |

Костадинов в изстъпление: Ние ще управляваме, с Русия ще поддържаме приятелски отношения

Никога не сме съобразявали със социологическите проучвания, защото те винаги са ни давали два пъти по-малък резултат от действителния. Съобразяваме се само с нагласите на българския народ.

“Ако има коалиционно управление, то трябва да събере несъбираемото – ГЕРБ, „Продължаваме промяната“, ДПС – под формата на някакъв експертен евроатлантически кабинет. Това ще бъде правителство “Франкенщайн” и няма да просъществува дълго време”.

Това каза в предаването „Лице в лице“ лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

По думите му едно такова правителство няма да изкара повече от няколко месеца и ще бъде още по-пагубно за България “от този пагубен 8-месечен експеримент на Кирил Петков и Асен Василев”.

Костадинов бе категоричен, че е възможно „Възраждане“ да управляват сами и са готови за това.

„Смятаме, че проблемите на страната няма как да бъдат решени от коалиционно управление, особено такова, включващо партии, които създадоха същите тези проблеми“, допълни той.

„Разчитаме на подкрепата на българския народ и смятаме, че с неговата подкрепа ще можем да управляваме самостоятелно държавата.

Това, което ние искаме да направим, не е преобръщане на геополитическия курс. Ако наричаме преобръщане на геополитическия курс обаче България да е свободна и независима държава, а не зависима от решенията на чужди дипломати, да, така да го наречем“, заяви Костадин Костадинов.

“Предишните управляващи скъсаха отношенията с Русия и извършиха терористичен акт. Не виждам как сега тези хора искат да се преговаря с “Газпром”.

Според мен трябва да започнем веднага преговори, за да осигурим договор и за след 1 януари 2023 година, но не мисля, че руската страна ще преглътне обидата, която им нанесохме.

“Газпром” е надежден доставчик на газ. Тяхното решение дойде като отговор на наложените санкции от Европейския съюз, от който част е и България. Ние предупредихме за това още февруари месец. България е несигурен партньор, не “Газпром”.

Виждате какво става – 6 танкера, 7 танкера. Русия не ни е опонент. Как да седнеш на масата за преговори със страна, която си унижавал до вчера? Русия не ни е унижила с нищо. Всичките действия на Москва са отговор на нашите действия. Те си гледат техния интерес, както ние трябва да си гледаме нашия интерес.

Ако някой в НАТО и ЕС иска да се бие с Русия, добре, нека се бие. Ние трябва ли да го следваме?”, попита той.

Според него, ако България иска да води преговори с „Газпром“, трябва да започне сега.

По думите му, ако се подпише договор за цена на газа от 4000 долара, ще бъде „тотален газов апокалипсис“.

“България няма интерес от скъсване на отношенията с Русия. Националният ни интерес е да поддържаме добри отношения с Русия.

Ние разчитаме на българския народ и с негова помощ ще управляваме самостоятелно. Крайно време е България е да стане отново свободна и независима държава и ние ще го направим.

Аз не съм сигурен, че ще има коалиционно управление. Всеки един кандидат за депутат от нашите листи гарантира лоялността си пред своите избиратели, а не пред мен.

С Елена Гунчева допуснахме грешка, за която аз се извиних лично на нашите избиратели. Надявам се, че повече няма да има такива грешки”, завърши Костадин Костадинов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts