| | | |

Шантажирали и заплашвали Стефан Янев, той плаши с ДАНС

Разкрития, че лидерът на партия “Български възход” Стефан Янев, който бе и служебен премиер, си сътрудничи де факто със сръбски четници, подпомагали проруските сепаратисти в Донбас и при анексирането на Крим през 2014 г., доведоха до заплахи от негова страна, че ще даде разобличителя на ДАНС, МВР и прокуратурата.

В понеделник Янев разпространи копие от и-мейл, получен на електронната поща на партията, в който анонимен източник предупреждава за корените на мандатоносителя му за вота на 2 октомври – ПП “Свобода”, след “Възходът” успя да се регистрира в съда като формация, но обнародването в Държавен вестник все още не е факт.

Става въпрос за партията на покойния атакист Павел Чернев, който бе наследен от Владимир Симеонов. Въпросният е и сред основателите на финансираната от съмнителни кръгове организация “Православна зора”.

Там пък лидер е бившият съратник на лидера на “Възраждане” Костадин Костадинов и бивш кадър на вече несъществуващата силова групировка от мутренските години ВИС-2 – Живко Иванов.

Той не просто е разследван наркотрафикант, но и част от сръбските четници на мракобесния командир Братислав Живкович, участвал в подпомагането на проруските сепаратисти в Донбас и анексирането на Крим от Русия през 2014 г.

Очевидно обаче Янев не се притеснява от тези разкрития, а вместо това обявява, че ще даде подателя на и-мейла на службите.

“На 21.08.2022 година в 20.21 часа на официалния имейл на ПП „Български възход” е получено писмо от анонимен „доброжелател“, който поставя ултимативен срок за изпълнение на искания с откровено рекетьорски тон.

ПП „Български възход” уведомява този „доброжелател”, че писмото му ще бъде изпратено до всички държавни институции и органи – Прокуратура на РБ, ДАНС и МВР, за да извършат разследване и установяване на неговата самоличност.

Ние от ПП “Български възход” считаме, че към подобни опити за „доброжелателност” следва да бъде приложена цялата сила на закона.

Категорично заявяваме, че ПП „Български възход” е партия, която не може и няма да бъде изнудвана, сплашвана, шантажирана или манипулирана!”, вдига пръст Янев, без да обяснява защо си сътрудничи с паравоенни организации в подкрепа на Кремъл.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts