| | | |

Проф. Асен Балтов с жесток удар срещу Кацаров заради скалъпената история

След година като депутат в 47-ото Народно събрание проф. Асен Балтов отново оперира в “Пирогов”. Завръщането към медицината обаче не слага край на политическата му кариера.

Това призна самият той пред Bulgaria ON AIR.

Срещата с бившия директор на “Пирогов” се случва в болницата, след като той спечели делото за дисциплинарното му уволнение. Към днешна дата отново е ортопед, но на граждански договор.

“Намираме се на 8 етаж. Това беше едно време моят кабинет като бях началник на травматологията, преди да стана изпълнителен директор на “Пирогов”. Правим по две операции на ден, помагам с каквото мога, консултираме пациенти.

Надявам се скоро да си вляза в истинската работа”, посочи травматологът и бивш депутат.

В момента началник на Първа травматологична клиника е проф. Диян Енчев, а проф. Балтов чака да бъде назначен на щат.

Междувременно той е категоричен, че ще заведе личен иск срещу бившия служебен здравен министър д-р Стойчо Кацаров.

Припомняме, че през юли миналата година проф. Асен Балтов бе освободен от поста директор на “Пирогов” заради нарушения, установени от проверка на Здравната каса в спешната болница.

“Случи се една манипулация. Опитаха се да ме изкарат виновен за нещо, за което нямам никаква вина, че едва ли не сме източвали Касата.

Малко е сложно за обяснение, но то е все едно веднъж ти дават пари, а след това ти казват: Тук има едни хора, които не сте приели правилно, излъгали сте Касата, затова върнете парите. Но всъщност тези пари не са повече от това, което трябваше да получава болницата всеки месец.

Това беше скалъпена история, в която главно действащо лице беше служебният министър Стойчо Кацаров”, заяви проф. Балтов.

Въпреки че изглежда щастлив с медицината, пред медията проф. Балтов отрече слуховете, че излиза от политиката.

“Не мога да спра изведнъж с политиката. Аз съм един от 59-те депутати, които направиха историческото сваляне на кабинета на Кирил Петков. Изцяло ще помагам на ГЕРБ”, каза той.

И даде да се разбере, че предпочита да не е депутат в следващото Народно събрание.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts