| | | |

Устатата Татяна: Мая Манолова въртя пируети доста време, мъчейки се да се пласира в президентските формации

“Мая Манолова въртя пируети доста време преди това, мъчейки се да се пласира в президентските формации. Но накрая се оказа, че такава формация няма да има.”

Това заяви в ефира на “Лице в лице” по БТВ лидерът на “Движение 21” Татяна Дончева, обяснявайки защо не се е получило обединение в лявото политическо пространство.

снимка: Архив

А по повод на това защо “Левицата!” и общинският съветник в София Ваня Григорова не са се разбрали за общо явяване на вота, Дончева каза, че Ваня Григорова е искала еднолично ръководене на коалицията и изключване от ръководните действия на председателите на партиите в нея.

Лидерът на “Д21” изрази съмнения, че Мая Манолова от “Изправи се.Бг”, която се явява на вота с Григорова, ще търпи дълго подобни искания. Защото те бяха отправяни и към нея, добави Дончева.

Лидерът на “Движение 21” каза, че Ваня Григорова е била поканена да участва в коалиция “Левицата”, но е постави неизпълними условия.

“Постави такива условия, които никоя уважаваща себе си политическа партия и политик няма да изпълни – да влязат в коалицията партиите без лидерите, тя да ги ръководи еднолично, еднолично да взема решения по всички въпроси – от политиките, през приоритетите, до листите, хората, подредбите и т.н.

Аз попитах моите структури и те ми казаха – ние не сме ти крепостни, за да ни даваш на когото и да било. За нас това е неприемливо.

Дали ще се окаже приемливо за Мая Манолова, предстои да видим”, бе коментарът на Татяна Дончева.

Промените в конституцията са пълно недомислие, заяви в началото на разговора в ефира на БТВ Татяна Дончева. Тя изтъкна, че покрай сформирането на служебния кабинет в това са се убедили всички български граждани.

Промените в основния закон бяха направени от хора, които правиха и предишните промени и имаха време да видят какво се случи, смята тя.

Хората имат възможност да видят ефекта от промените по отношение на служебното правителство. Да поднесеш служебното правителство на тепсия на Бойко Борисов е проява на върховна глупост.

Промените в частта за съдебната система са също толкова недомислени и глупави, но това ще стане ясно по-късно, заяви Дончева.

В сегашното безвластие избуяват най-порочните неща, проблемите в системата, добави тя.

“Хората от ДБ и присъдружни трябва да спрат да спекулират пред обществото с претенцията си, че са единствените, които искат промяна в съдебната система и върховенство на закона. Това не е вярно”, заяви Дончева.

Тези промени трябва да се случат в парламента при подходящо мнозинство, което не е лесно за получаване, но най-вече трябва да е ясно какво и защо искаме да се променя, отбеляза Татяна Дончева.

Лидерът на “Движение 21” обърна внимание, че в парламента има твърде малко юристи и икономисти.

Татяна Дончева коментира и акцията, при която директорът на Агенция “Митници” Петя Банкова беше задържана и впоследствие обвинена за участие в организирана престъпна група,

както и появилите се снимки, на които бившият главен секретар Живко Коцев и бившият министър на вътрешните работи Бойко Рашков са заснети със сочените за контрабандисти Марин и Стефан Димитрови.

Да са си направили сметката с кого се снимат, но като юрист трябва да каже, че контрабанда по снимки няма как да се докаже.

Докато не се докаже коя контрабандна стока е влязла през митниците, делото не може да завърши с успех. Ще има рекъл – каза, отбеляза Дончева.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts