| | | |

Бабикян и Хаджигенов хвърлиха голяма бомба за предсрочните избори

„Ние идваме!“ и Единна народна партия, като мандатоносител, въпреки регистрацията ни в ЦИК, решихме четвърти път да не участваме в една и съща глупост с предизвестен резултат. Ще оттеглим участието си.

Това заявиха Арман Бабикян и Николай Хаджигенов в студиото на „Тази неделя“.

“Ще оттеглим документите си от ЦИК и ще дадем възможност на всички тези, които обещаваха обединение, правиха телевизионни декларации, всичко това остана празни думи.

Оттегляме се, защото е безсмислено да пребиваваш в политиката”, заяви Бабикян.

Според Хаджигенов политиката е инструмент. Бабикян и Хаджигенов добавиха, че започват подготовката за следващите избори.

В декларация, изпратена от пресцентъра на “Ние идваме!” се казва:

“Това е трудно решение за нас и за хилядите ни поддръжници. Въпреки това го смятаме за правилно, защото за 4-ти път не се постигна обединение на силите, които наистина търсят промяна, правосъдна реформа и модернизация. Останаха голи декларации и празни думи в медиите.”

“Решението ни едни ще сметнат за слабост, а други за благородство. Все едно, ние сме доказали, че политиката не е аритметика и трима души могат да вдигнат 70 процента от хората в страната.

Видяхме и партии с голям резултат, които се сриват. Ние сме доказали, че присъствието в политиката има смисъл, когато можеш да изпълниш обещаното, а не просто да пребиваваш в нея.

Когато ни показват, че верни, но безполезни хора са по-важни от активни и непреклонни, то няма смисъл да се повтаря един и същи неуспешен модел. Айнщайн е казал: Лудост е да правиш едно и също нещо отново и отново, и да очакваш различни резултати” – пише в позицията на “Ние идваме!”.

“Не на последно място, ние не желаем граждани с общи мечти за България да бъдат противопоставяни и да се състезават едни срещу други в момент, когато са заплашени независимостта и евроатлантическата ориентация на страната, както и опитите за посегателство върху парламентарната република.

В братоубийствен политически конфликт не желаем да бъдем! „Ние идваме!“, заедно с ЕНП, ще продължим активна работа и ще постигнем целите си за освобождаване на страната от мафията, за да имаме път като модерна и свободна държава. Започваме работа за следващите избори” – обявиха Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

Възможна ли е президентската република?

„Идеята е тъпа и неосъществима, което е чудесно. Конституцията казва, че ние сме парламентарна република и с референдум това не може да се промени. Точка по въпроса“, заяви Хаджигенов за предложението на лидера на ИТН Слави Трифонов за организиране на референдум за президентска република.

Арман Бабикян определи ситуацията като политически пиар и опит за привличане на внимание.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts