| | |

Божков се бил разбрал с Бойко и му плащал през Влади. Ама доказателства нямал, защото… ВИДЕО

Намиращият се под домашен арест бивш хазартен бос Васил Божков се надява в близките две години прокуратурата да преразгледа решението си да прекрати разследването срещу лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, което бе образувано именно по показания на бизнесмена и твърденията му за оказван върху него рекет.

Това казва Божков в интервю пред “Свободна Европа”, излъчвано на живо във фейсбук страницата на бизнесмена.

“Няма да обжалвам прекратяването на разследването, защото за мен има достатъчно доказателства това дело да влезе в съда и Бойко Борисов да бъде обвинен.

Ако обжалвам и съдът потвърди прекратяването, то тогава това дело е приключено завинаги”, аргументира се той.

Коментарът си Божков даде след като преди ден съобщи намерението си, че няма да обжалва прекратяването на разследването срещу бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и пиарката на Борисов Севделина Арнаудова.

Именно по това разследване тримата бяха арестувани през март миналата година по времето на кабинета “Петков” и когато вътрешен министър бе друг отявлен противник на Борисов – съименникът му Бойко Рашков.

“Всички говорят – съдебна реформа, обективна прокуратура…

Нека да видим. Така или иначе имаме някакъв шанс нещо да се случи, иначе Бойко го изпираме напълно”, надява се на реформа и осъзнаване от страна на държавното обвинение Божков.

Божков отново преповтори твърденията си за оказван натиск чрез тогавашния финансов министър на ГЕРБ Владислав Горанов, който му бил казал, че и най-слабата държава е по-силна и от най-силния бизнесмен с цел да го сплаши.

Самият Божков пък многократно е посещавал Министерството на финансите, като винаги е взимал пари, а понякога подаръци като пури и уиски.

Обвиняемият бивш собственик на “Националната лотария” отрече да е нарушил закона, като е плащал искания рекет, защото е бил поставен до стената със заплаха да му вземат бизнеса, както и се случило в последствие.

“Аз съм се чувствал недосегаем, защото спазвам всички закони. Това не е подкуп, това е рекет. Няма къде да се оплача”, отсече той.

Божков отрече да има компромати или да е правил такива, защото не бил такъв човек – да записва и да рекетира хората.

“Ако бях записвал, щях да имам страшни записи и за Борисов, и за Горанов.”

Пари в пликове бил давал всеки месец на Севделина Арнаудова, която идвала лично в офиса му.

Първият път пък, когато му бил поискан подкуп, това му било казано лично от Бойко Борисов, а след това с това се заела Арнаудова, твърди бизнесменът.

“Казва ми – имаме мероприятия. 20, 50 хиляди”, пресъздаде диалозите си с нея Божков.

Ще променим закона, ще оправим това и онова. Вземи “Левски”. Такива разговори твърди хазартният бос Васил Божков, че е провеждал с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Делян Пеевски беше пълноправен партньор в Нова телевизия. Аз също исках я купя.

Пеевски ми каза да не я купувам, защото е щяло да стане страшно.

Много е лесно държавата да определи кой да купи телевизия. Например чрез КЗК. Келнер си играеше сам и си купи бТВ. Не съм имал интереси към бТВ. Вече беше късно, защото бях в изгнание.

Делян Пеевски е съсипал всичко, до което е докоснал. Той не може да създава, само съсипва и краде. Не бих казал, че събитията зависят толкова от него.

Цветан Василев има лична неприязън към Пеевски, каза още той.

Като попадна под санкции Магнитски, Пеевски ги прехвърли на ММА боец. В Дубай има много имоти.

Не съм имал никакви пресечни точки с Алексей Петров, коментира Божков.

Пеевски и Борисов са свързани като сиамски близнаци. Те не могат да се развържат. Имат много общи интереси, много общи бизнеси. Могат да се карат за пред хората. Там няма разделяне. Формално не мога да кажа кой е по-силен.

Мрежата на Пеевски е по-силна, но Борисов е политическа партия по-голямата партия, посочи Божков.

Той коментира още, че “Делян Пеевски има уникалното качество да омайва хората, да ги купува и после да ги използва като роби”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts