| | | |

Кирил и Асен сътвориха предизборен панаир във Велико Търново ВИДЕО

Септември месец е ключов, защото слотовете за втечнения газ, тъговете са в края на септември и те трябва да се вземат, за да имаме възможност следващото правителство да има опция за вземане на газ от целия свят.

Това заяви лидерът на “Продължаваме промяната” (ПП) Кирил Петков, който заедно с Асен Василев е на предизборна обиколка във Велико Търново.

От това ще зависи цялата следваща година, посочи той.

“В момента ние не получаваме газ от “Газпром”, имаме избор дали да получаваме от “Газпром” или от други доставчици. Ако сме сигурни, че газът няма да бъде спрян и той дойде на по-добра цена, това е най-добре за българските граждани”, каза бившият финансов министър Асен Василев.

“Както разбрахме, г-н Добрев не може да смята. Това, което той казва, почива на едно нещо – че газът (руският) е на 84 евро на 30 юли.

Руският газ е 140 евро само от пазарната компонента и отделно от 10 до 20 евро от петролната компания, така че е 150 евро. Той показва фактура за 110 евро“, заяви Василев.

“Ето защо аз лично подадох иск срещу Борисов за клевета и за лъжа. Знаете, че той е осъден от българския съд вече. Това, което вчера разбрах, е че Делян Добрев се надявал, е че не съм си платил таксата в съда.

За негово съжаление таксата е платена абсолютно надлежно. Надявам се, че г-н Борисов ще бъде осъден за лъжите, които говори”, включи се Петков.

“Никой освен хората зад вас, не редят листите на „Продължаваме промяната“. Няма задкулисие. Това, което виждате отпред, това е цялата организация”, каза още той.

Двамата бяха обградени от журналисти и граждани и се получи суматоха в центъра на града. Петков и Василев опитаха избегнат неудобни журналистически въпроси, избирайки да се ръкуват с хората, предпочитайки, разбира се, дружелюбно настроените.

Докато обикаляше из площада, Петков все пак не успя да се скрие от някои въпроси. Един от тях беше дали ще бъде разследван Иво Прокопиев и какво е участието му в реденето на кабинета “Петков”, той отговори:

„Никой няма участие, освен членовете на ПП, които са пред вас. Всички много се страхуват от нас, защото знаят, че никой не може да ни вдфигне телефона, никой не може да ни каже какво да правим“.

Относно „Америка за България“ и финансирането на някои български медии той заяви: „Това е другата опорка. Нито Америка, нито Митрофанова, нито който и да било може да ни се обади и да ни каже какво да правим“.

Бившият премиер се засили към родители с малки деца с въпрос за безплатните детски градини, но се оказа, че те са от Украйна. Сащисаните жени изразиха искрени благодарността си към страна ни, а Петков побърза да се похвали: „България се знае като една страна с отворени обятия към всички“.

Докато сновеше сред хората, на Петков му се наложи да отговори на още журналистически въпроси. По отношение на доставката на т.нар. пръчки за АЕЦ „Козлодуй“ той каза:

„Няма да има режим на ток, гориво има за две години напред минимум“.

Във връзка с опасения за съкращение в миньорския сектор той посочи: „До 2038 г. сектора във връзка с въглищните централи ще работи.

Цяла Европа осъзна, че локалните източници на енергия са приоритет. До 2038 г. остава изцяло приоритет на нашето правителство. Всички работни места остават“.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts