| | | |

Калина Андролова: ПП допринесоха много за нарастването на “Възраждане”

Намирам, че има отлив във финансирането на ПП и ДБ за тези избори.

от фейсбук профила на Калина Андролова

снимка Архив

Американските “консултанти” не се стараят особено в тази посока, разочарованието е видно.

Кампанията и на двете формации не е масирана и наситена както преди, тъкмо напротив, тя е слаба, неуверена, безфинансова, в недостатъчност, бледа.

Явно вече никой не иска ПП да получат решително висок резултат и да надробят поредните скандални каши, които смущават дори американското посолство.

Нестабилността е удобна, когато се ползва за козове, с които да притискаш непослушната база. Но става неудобна, когато “козовете” се изоглавят, потънат в лични драми, разпри, елементарни скандали, излязат извън релсите и започнат да рушат базата.

ПП допринесоха МНОГО за нарастването на “Възраждане”, защото създадоха крайности, поляризация, огромно разочарование, част от което ще се влее и във “Възраждане”.

Като една реакция срещу неаргументирания политически идиотизъм на ПП. “Възраждане” могат да станат и втора политическа сила.

Това ще изплаши атлантическия фактор да мисли в посока на стабилна прозападна коалиция, която е невъзможна без парламентарния фундамент на ГЕРБ.

Ако “Възраждане” са втора политическа сила, пропускането на опцията ГЕРБ да съставят кабинет ще даде неясен ход в ръцете на Радев за третия мандат, и много вероятно ще се ходи отново на избори.

Така че ситуацията, в която “Възраждане” са втора политическа сила, е много интересна ситуация, която би решила доста колебания.

Би ошамарила ПП жестоко. И след още едни избори ПП ще са чезнеща структура…

Нарастването на “Възраждане” ще приключи ПП, и мисля, че някой по-умен вече е разбрал това..

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts