| | |

Невероятно: Търновска кръчма пусна празничен куверт за 300 лв., а в менюто…

Въпреки че още сме в лапите на зимата, ресторантьорите във Великотърновско вече планират пролетните събития. Някои вече обявиха предложенията си за 14 февруари, 8 март и др.

Оферта обаче за отбелязването на празника на старата столица изуми десетки хора. Тя е съизмерима с тези за Нова година, пише “Борба”.

Заведение във Велико Търново пусна куверт за 22 март за парти за празника на старата столица за 300 лв.

В сумата, която представлява 1/3 от минималната работна заплата за страната, влиза неособено питателна вечеря и не покрива разходи за алкохол.

Голямата атракция за вечерта в комплекса е гостуването на трима попфолк изпълнителни – Азис, Галена и Меди. Те са сред най-скъпоплатените певци в бранша и хонорарът на всеки един от тях представлява четирицифрена сума.

И докато гостите се забавляват с песните на Азис, Галена и Меди, на масата ще им бъде сервирано меню без основно ястие и десерт. Кувертът покрива 400 г салата „Бурата“. Тя включва розов домат, италианско сирене, зелени салати, домашни солети с прошуто, песто и чоризо.

В куверта има коктейлни хапки на плата – палачинка със сьомга, палачинка с крема сирене и шунка, солено „Рафаело“, брускети с пушена пастърва, скариди върху канапе от тарама и октопод с билки. На човек се падат по 250 г от тях.

Менюто се допълва от мезета, сирена и ядки.

За пиене кувертът покрива само 400 мл минерална вода.

Въпреки скъпия куверт интересът към офертата е голям. От заведението обявиха още, че почти всички места за празника са резервирани и остават последни свободни бройки.

По всичко личи, че клиентите нямат притеснения да платят немалката сума, за да купонясват с тримата попфолк изпълнители. Всичко това се случва на фона на статистиката, която отрежда област Велико Търново на незавидното 21-во място в страната по размер на средната работна заплата.

Офертата за празненството стана повод за много коментари в социалната мрежа Фейсбук. Появиха се коментари, че за да си позволи обикновен човек присъствие, трябва да тегли бърз кредит или да продаде наследствени ниви.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Борба

Similar Posts