| | | |

„Промяната“ излиза от виртуалното пространство и отива при народа

Колкото и виртуален да е напоследък животът, без реални хора и работа на терен нищо не става – до този извод явно е стигнала ПП.

При учредяването си през април формацията твърдеше, че ще е „облачна партия“, „ще живее основно в интернет“, няма да изгражда „отживели йерархии“, дори щяла да функционира без местни структури.

В момента се основават структури дори в малки населени места, избират се координатори, наемат се служители на заплата – все елементи от традиционния партиен живот, без които не може, след като формацията освен за парламентарни сега, се стяга и за местни избори догодина.

Най-видимо процесът върви във Варненска област.

Структури са изградени вече във Вълчи дол, Бяла, Провадия и дори село Приселци, община Аврен. Същото се случва и в другите региони, макар да липсва информация в публичното пространство.

В Плевенска област се търсят хора на 8-часов работен ден за около 1000 лв. заплата. Задачата на наетия е да помага в изграждането на местни структури и на изборите, пише „Сега“.

Реално процесът тече заедно със събирането на членове за секционните комисии и застъпници.

От някои региони долитат новини, че набирането им отново върви по традиционния за партиите начин: виден член на ПП (бивш депутат, например) се обръща към опитен изборджия от съответното селище да му намери хора; скоро хората са намерени

– без значение, че преди са го правили за други партии;

-без значение също, че изборджията в момента съдейства и на други формации.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts