| | | |

ЗЛОВЕЩО! ПП-ДБ и “Спаси София” са гуляли с торти с главите на детето и войника от МОЧА

БСП използваха възможността в декларация от парламентарната трибуна да изразят гнева си от начина, по който представители на “Да, България”, ДСБ и “Спаси София” отбелязват коледните празници, гарнирайки партито със скандални торти, посветени на бутането на Паметника на Съветската армия. И дори украсени с отрязани детски глави – по думите на Георги Свиленски.

снимка: Фейсбук

От парламентарната група на БСП алармираха медии в парламента, че представители на „Да, България“ и ДСБ са разрязвали и са яли торта, върху която е била изобразена снимка на Паметник на Съветската армия.

снимка: Фейсбук

Георги Свиленски изрази възмущението си, като показа и снимки от мероприятието, изтъквайки, че „тези хора управляват България“

По думите му на едната снимка се вижда и лидерът на „Спаси София“ Борис Бонев.

„Лудоста и дивотията на управляващите явно няма да приключи с рязането на Паметника на Съветската армия“, това заяви от трибуната на Народното събрание Свиленски.

Повод за декларацията на БСП бе тортата, с която вчера на своето Коледно парти са почерпили представителите на „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и „Спаси София“.

“Ето торта с отрязана глава на българско дете, това напомняла ли ви нещо? Войник, крак – тези хора от “Да, България” така се забавляват, така празнуват Коледа, това е най-успешният им акт през годината”, разгневи се Свиленски на първата снимка. заяви Свиленски.

„Срам за българската политика, срам за българската демокрация. Не ви ли е срам г-н Атанасов“, обърна се свиленски към лидера на ДСБ Атанас Атанасов, който седи на първия ред.

“Тази торта е поздрав за унищожителите на МОЧА” – така пише.

Това сте самите вие, част от мнозинството, което подкрепя тези хора – “Да, България”, тези хора искат да управляват София.

Питам кой изяде главата на това българско дете, кой посмя? Вие сте срам и позор за България, за българската политика, за тези които са били снощи и са забавлявали”, ядоса се Свиленски на ДБ.

Мислех че не е истина и е монтаж, но колеги ми го потвърдиха, добави още той. На един от кадрите пък се вижда и Борис Бонев от “Спаси София”, когото ПП-ДБ настояваха да оглави Столичния общински съвет.

“На друго тържество на ДСБ, друга демократка доволна реже главата на войника. Така празнуват Демократи за силна България своята едногодишна работа през годината. Това им доставя удоволствие, душевен мир, спокойствие за изпълнен дълг.

Не ви ли е срам г-н Атанасов?”, обърна се той към председателя на ДСБ Атанас Атанасов, който е и депутат.

снимка: Фейсбук

„Във всяка една европейска държава това поведение и този акт щеше да доведе до национални протести и оставка на всички, които са присъствали там.

Срам и позор за вас и вашите организации. Лудостта ви няма край.

Като казахме, че тези действия са варварски и фашизъм това имахме предвид. Сега кандидати да управляват София, от 5 месеца управляват страната, представяте ли си сами да управляват България. Засрамете се, вие сте новите варвари на България“, завърши Свиленски.

От своя страна Иван Ченчев обяви мероприятията за фашистки и поиска оставката на всички от снимките, които заемат публични длъжности.

“Всички политици, които са били и на двете фашистки мероприятия – незабавна оставка от всички публични длъжности. Ако бяхме в нормална държава, щеше да има чутовен скандал. Те отрязаха главите на демокрацията, режат главата и на нацията, тъй като я противопoставят”, заяви Иван Ченчев.

И нарече колегите си политически канибали.

Атанас Зафиров пък заяви, че всички, яли от тортата и били на тези партита на ДБ трябва да излязат от политиката, защото днес режат глави на торти, а утре щели да почнат и истински глави.

Според Свиленски са фашисти и варвари.

“Тези хора управляват България, Борисов им съдейства, сега искат и София да управляват”, гневен обобщи депутатът от БСП.

Почти по същото време независимият депутат Радостин Василев пусна снимки на торти от партито на десните, а в групи на социалистите кадри от партито се въртят още от снощи.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts