| | | |

БОМБА! ДБ поиска незабавна оставка на министър Росен Христов

“Демократична България” поиска незабавна оставка на министъра на енергетиката Росен Христов. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Поводът е провалът в управлението на газовата криза.

Според ДБ служебният кабинет се опитва да постави България в зависимост от “Газпром” и режима на Путин, чрез подновяване на преговорите и отказа на вече договорените 6 танкера с втечнен газ.

“Демократична България” твърди, че неизпълнението от страна на “Газпром” на договора за доставка на газ за България е политически мотивирано.

“Газпром” е геополитическо оръжие на Путин, с което се опитва да шантажира Европа заради позицията й за войната в Украйна, казват още от партията.

От ДБ са категорични, че поведението на служебното правителство и в частност на енергийния министър е унижение за България. То противоречи на националния интерес и още веднъж показва зависимостите на служебния кабинет от Русия.

Демократите настояват правителството спешно да изработи план за компенсиране на домакинствата и бизнеса, както и да се създадат ясни стимули за преминаване към друг вид гориво, там където е възможно.

“Демократична България” отправи апел към служебното правителство да се фокусира върху спешно завършване на газовата връзка с Гърция.

От партията изтъкват, че правителството е длъжно в името на българските граждани да предприеме действия по реална диверсификация на газовите доставки и подсигуряване на наближаващия отоплителен сезон.

Припомняме, че ДБ бяха инициатори на протестите под надслов “GazWithMe”, насочени срещу преговорите на служебното правителство с “Газпром” за доставки на природен газ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts