| | | |

Само за да е във властта, Корнелия е готова на всичко, обмисля безумна коалиция

Председателката на БСП Корнелия Нинова готви вътрешнопартиен референдум за бъдещето на лявата коалиция и възможностите за съюз с други партии.

Сензационната новина съобщава Lupa.bg навръх другарския празник на социалистите – Девети септември.

По информация на източниците ни Нинова се кани да „пусне“ допитването или в края на октомври или в първия уикенд на месец ноември, броени дни след парламентарните избори. А въпросът щял да бъде формулиран така:

„С кого смятате, че е подходящо БСП да управлява страната“, с възможни отговори: „

А) ГЕРБ; Б) ДПС; В) „Възраждане“; Г) Продължаваме промяната, Д) Демократична България и Е) Самостоятелно в коалиция с други леви формации“.

Според информаторите медията крайната цел на Нинова била да се опита да завърти наново погледа на партията не към партиите на промяната, особено предвид последните социологически данни, сочещи голяма преднина на ГЕРБ и ДПС и пред ПП, и пред БСП, и пред ДБ, а към добре известната формула за коалиция с Бойко Борисов и Мустафа Карадайъ.

„В името на националния интерес“ щяла да е новата трактовка на подобен съюз, а зад нея фундаментът бил „Газпром“.

До момента ДПС и БСП заедно с „Възраждане“ са партиите, заявили твърд курс към възобновяване на преговорите с Русия за доставките на синьо гориво, докато доскорошните коалиционни партньори на Нинова – Кирил Петков и Христо Иванов са по-скоро против.

За Нинова това би бил втори поред вътрешнопартиен референдум. През 2016 г. шефката на левицата се допита до другарите за коалиция за президентските избори тогава.

В крайна сметка след едноседмичен вот по места социалистите решиха да кажат „да“ на коалиция за издигането на кандидата за „Дондуков“ 2 (Румен Радев – б.р.) с АБВ и Движение 21 на Татяна Дончева, а само малко над 20% искаха Столетницата да се яви напълно самостоятелно на националния вот.

И тогава обаче вътрешната опозиция твърдеше, че резултатите от допитването се нелегитимни и всъщност избирателната активност е била твърде ниска, за да се определи референдумът като успешен и действително огледален на възгледите на всички членове на БСП.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts