| | | | |

Шизофрения! Кирил Петков: Борисов е възрастен и трябва да се пенсионира, ние ще привлечем “бели коси” за опит

Само за седем месеца в управлението, ние направихме първите стъпки и заедно с министър-председателя на Румъния и транспортния министър си стиснахме ръцете и започнахме предпроектните проучвания.

За последните 12 години Борисов само обещаваше и не направи нищо. Решихме, че България и Румъния не трябва да само съседи, те трябва да са истински партньори.”

Това обяви съпредседателят на ПП Кирил Петков, който бе в Русе.

Петков проведе поредица от срещи с жителите на русенско.

Тази сутрин той се срещна с пенсионери в офиса на ПП в Русе заедно с водача на листата Николай Събев. Петков каза на пенсионерите, че разчитат много на тях и на техния опит за промяната на България.

“В България може да се прави социална политика. За по-малко от година успяхме да вдигнем пенсиите повече отколкото за последните 12 години. Досегашните пенсии бяха обида за възрастните хора, държавата реално бе абдикирала от пенсионерите.

Вдигането на пенсиите бе едно от обещанията, което дадохме и изпълнихме. Според изчисленията ни е съвсем реалистично минималната пенсия за 4 години мандат да стане 900 лв., без това да отвори дупка в бюджета.

Научихме и урока, че само ентусиазъм не е достатъчен и затова ще привлечем “бели коси”, за да могат да ни предадат знанията си. Много разчитаме на хората от 65 +, заедно ще продължим по пътя на промяната, защото има да се върши още много работа.

Промяната идва, но важно е хората да ни подкрепят, защото сами не можем да направим нищо само с ентусиазъм”, заяви Кирил Петков.

Николай Събев също подчерта, че възрастните хора могат да са полезни на българското общество чрез опита, който са събрали.

“Искаме да се включат активните българи, които вече са в пенсия, да използваме техните знания”, каза Николай Събев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts