| | | | |

Кандидат за народен представител на ”Продължаваме промяната” съобщи, че се оттегля от бургаската листа на партията

Кандидатът за народен представител на ”Продължаваме промяната” Бисер Русимов съобщи във фейсбук, че се оттегля от бургаската листа на партията.

Причината е във вълната от обвинения, които кандидатурата му предизвика в социалните мрежи.

Миналата година кандидатът на ПП, който обеща да се заеме с икономическото развитие на морския град, участва в организацията на бургаското “Шествие в подкрепа на българското семейство” – контрашествие на първия ”Бургас Прайд”.

Според очевидци Русимов е запалил знаме на ЛГБТИ-общността по време на контрамитинга.

”В листата за народни представители на ”Продължаваме Промяната” в Бургас влязох, защото подкрепям новият модел политици – достойни хора, които поставят обществения интерес пред личния, ежедневно”, пише Русимов.

И допълва, че причината да се откаже от предизборната надпревара не е ”защото Л. Г, Б. Т, активисти ме определят като хомофоб и ме атакуват, а защото не искам омразата срещу мен в една кална политическа кампания да повлияе на стойностни хора с по-благородни и високи каузи от тази да влизат в суетни битки”.

Русимов завършва поста си с това, че застава зад каузата на ПП ”за икономически силна България и нов политически модел без корупция”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Фейсбук

Similar Posts