| | | |

Това бунт ли е? Рамзан Кадиров се опъна на президента Путин

Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров заяви на заседание на военния оперативен щаб, че в републиката няма да се извършва “частична мобилизация”.

Това съобщи във вечерната емисия новини на Грозни ЧГТРК, а Кавказ, съобщава Kasparov.ru.

Кадиров обясни решението с факта, че по време на войната в Украйна Чечня е „преизпълнила плана си с 254%“. Участие в инвазията, според Кадиров, са взели 20 000 жители на републиката.

По-късно в канала си в Telegram той каза, че цифрата от 254% е постигната „благодарение на формирането на нови звена на руското министерство на отбраната“.

Всички кандидати за служба са минали през Военния комисариат още преди обявяването на мобилизацията, обясни Кадиров.

Ръководителят на Чечня добави, че “в републиката има резерв от хиляди доброволци” и помоли “любимите и уважавани майки” да бъдат по-спокойни.

Снощи в Грозни около 40 жени се събраха на площада, за да проведат митинг срещу мобилизацията, но всички са били задържани.

Кадиров нарече чеченските жени “врагове на народа” и предложи да изпрати роднините им на войната. За това съобщава Кавказ. Реалии, според медията.

На 15 септември Кадиров призова ръководителите на руските региони да не чакат Кремъл да обяви военно положение, да извършат „самомобилизация“ и да изпратят хиляда доброволци за войната в Украйна.

Някои губернатори подкрепиха предложението на ръководителя на Чечня.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts