| | | |

Делян Добрев размаза Асен Василев, той от зор забрави да гледа втренчено ВИДЕО

За да състави правителство, ГЕРБ-СДС няма категорично да води преговори с „Възраждане“, а ако зависи от мен – и с Промяната.

А ако се стигне до съставянето на правителство с втория мандат, няма да ги подкрепим, заяви в студиото на “Панорама“ на БНТ депутатът от ГЕРБ Деляна Добрев.

По-скоро бих си отрязал ръката, отколкото да подкрепя правителството на “Промяната”.

“От една страна уж са прозападно ориентирани, но в същото време тяхното правителство работеше за интересите на Путин и за бюджета на Путин, между другото.

Говореха, че ще строят магистрали, не закърпиха и една дупка. Говореха, че са против корупцията, а всъщност най-големите корупционни схеми се случиха по времето на тяхното управление”, каза той

Добрев отново повтори твърденията си за посредниците, които Промяната е ползвала за купуване на газ, показвайки фактура от “Газпром” от юли.

С нея според него „Газпром“ е предлагала синьо гориво на “Булгаргаз”, но тогавашното ръководство на нашата газова компания са предпочели посредник, регистриран в Швейцария, зад който всъщност се крие самият “Газпром”, каза Добрев.

“Вместо България да купи газ за 84 долара от “Газпром”, купува пак от “Газпром”, парите пак отиват при Путин или разликата се дели по някакъв начин, не знаем.

Тази компания “Винтерсхау Румъния” е дъщерна компания на “Газпром Швейцария”, която е дъщерна на “Газпром Русия”. Тоест газът идва през Швейцария по документи и парите се връщат по същия път”.

Според него Промяната се самосвалили, изпокарали се вътре в коалицията, защото им свършили с парите.

„Категорично ще се съгласим да даваме оръжие на Украйна“, каза още Добрев, който припомни, че при посещението на външния министър на Украйна по-рано в България с гласовете именно на Промяната парламентът не го допуснал да го изслуша.

Добрев каза още, че 1 милиард е разликата в лихвата по дълга, който е теглило правителството на четворната коалиция и лихвата върху боновете, която е постигнала преди това ГЕРБ.

ПП говорят, че са против корупцията, а самите те са партия на корупцията, подчерта Добрев.

И продължи, обръщайки се към Асен Василев, който също бе студиото: Стотици милиони откраднахте!

-Кажете, че съм откраднал милиони, за да ви осъдя, отговори Асен Василев.

А 1 милиард според него струва цялата магистрала „Тракия“.

“Готови сме да направим отстъпки, така че да удовлетворим до максимална степен колегите от “Демократична България” само и само да има правителство, защото е важно да има правителство.

Без “Промяната” и без “Възраждане”, но е важно да има правителство”, подчерта той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts