| | | |

Зададоха най-омразния въпрос на Петков, а той шокира с обясненията си

„Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ и ДПС. Това беше наше обещание преди изборите и ще си го спазим. Дадохме 16 точки, зад които ще застанем.“

Това заяви бившият премиер и съпредседател на ПП Кирил Петков в ефира на Нова тв в специално интервю пред Николай Дойнов след емисията новини.


„Те са фокусирани в четири сфери – антикорупционна, социална, за бизнеса и външна политика.

Ние сме готови за тези 16 политики да водим всякакви разговори в парламента.

На база политики в парламента, ако искат ГЕРБ да си поканят Плевнелиев и Паси, те са добре дошли, но за кабинет сега няма да преговаряме. В евроатлантическа коалиция с риск от корупция няма да участваме“, категоричен бе той.

„Нашата партия расте като институция. Имаме работещи съвети. Това решение, оповестено днес, бе от Националния съвет на ПП. Осъзнахме, че като опозиция ние също имаме отговорност“, каза още Петков.

Според него най-големият проблем на хората е как ще мине зимата.

„Представете си колко би било по-добре, ако предишният парламент опозицията, имаше така ясно изразени приоритети.

Ние все пак осъзнаваме, че сме втора политическа сила. Първата политическа сила да направи кабинет. Знаем, че ще е трудно“, заяви бившият премиер.


Тук имаме правителство на партия, която много пъти е била в политиката. Ето, сега нека г-н Борисов покаже, че не е само на думи добър политик“, призова Петков.

„В коалиционен формат с ГЕРБ и ДПС няма да бъдем. Ние сме демократична партия“, каза той и добави, че ако мандатът отиде при ПП, те ще съберат Националния си съвет, за да решат дали са съгласни да приемат подкрепа от ГЕРБ и ДПС, без да има коалиция.

„Няма ситуация, в която да сме в коалиция с ГЕРБ и ДПС обаче. Няма ситуация, в която думата „евроатлантизъм“ да е извадена в заглавие“, каза той.

По думите му ПП във всяка една ситуация ще поеме своята отговорност за решенията си.


На въпрос защо ПП са станали от първа втора политическа сила, Петков отговори:

„Инфлацията е по-голяма, животът е по-труден, а семействата имат повече трудности с разделянето на бюджета си. Трябва да продължим да увеличаваме доходите на хората преди инфлацията“, каза той.

„Ние искаме нов морал в политиката. Дадохме ясни и точни политики, зад които ще застанем“, каза Пектов.

На въпрос къде е сбъркал той като премиер, Петков обърна въпрос и заговори как е успял да увеличи пенсиите, но без да увеличи дефицита:

„Ние не дадохме на 6 фирми, които традиционно взимат едно големи договори, да си направят корупционните схеми. В последните 30 години винаги политиците са се договаряли, за да останат на глас“, каза той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts