| | | | |

Не е за вярване: Пригожин и Зеленски – вила до вила в елитен морски курорт в Италия. Обявиха го за курорт на руско-украинската дружба

На Апенините обявиха „Форте дей Марми“ за курорт на руско-украинската дружба

В елитните кръчми летовници от двете страни пият, пеят и се веселят на езика на Толстой

Семейството на Евгений Пригожин притежава в елитния италиански морски курорт „Форте дей Марми“ вила, която е само на 5 минути път пеша от тази на Володемир Зеленски.

Зелената точка е вилата на Зеленски. Червената точка е вилата на Пригожин. Разстоянието между двата имота е 6 минути ходене пеша.

Съобщавайки новината, излизащият във Флоренция вестник „Ла Национе“ уточнява, че двуетажното бижу на собственика на частната руска военна компания „Вагнер“ се намира на ул. „Фратели Росели“, разгърнатата му площ е 600 квадратни метра, заобиколено е от парк с площ 160 декара, а цената на имота е 3,5 млн. евро.

Вилата на Зеленски е закупена преди той да стане президент на Украйна, малко е по-скромна от тази на Пригожини и се намира на ул. „Матео Чивитали“, на има-няма половин километър разстояние.

Вилата на семейство Пригожин, купена през 2017 г. на ул. „Братя Росели“ във Форте дей Марми.

Според дописката в „Ла Национе“ разкошната лятна къща на вожда на руската армия от наемници е закупена през 2017 г. от неговия сват и стар другар Сергей Инкин. Той е баща на Екатерина Инкина – съпругата на сина на Пригожин – Павел.

Сергей е богат руски предприемач от Санкт Петербург, който натрупва богатството си благодарение на кетъринг услуги.

Тоест бизнесът му е същият като началния на „бившия готвач на Путин“, посочва флорентинският всекидневник, допускайки, че двамата стават приятели с Пригожин именно покрай търговията с готови ястия и хранителни стоки.

Нещо повече – те са имали общи фирми, които шефът на „Вагнер“ по-късно напуска, за да тръгне по пътя на войната, който пък му осигурява богатство от около 20 млрд. долара.

За разлика от Пригожин, на когото през 2016 г. Западът налага санкции заради предполагаема намеса в президентските избори в САЩ и по-късно заради участието му в конфликта в Украйна, за „Ла Национе“ Сергей Инкин нямал нищо общо с руската инвазия.

И поради тази причина, ама вероятно в скрито съдружие с Пригожин, той продължавал да си владее необезпокояван просторния имот, който бил кръстил със звучното име „Вила Арина“.

Като освен със Зеленски, според вестника на Флоренция Инкин бил също така съсед във „Форте дей марми“ с прочути руски и украински свръх богати олигарси като например Роман Абрамович, Олег Тинков, Ринат Ахметов, Димитро Фирташ, Дмитрий Мазепин, Олег Дерипаска и доста други.

Вилата на Володемир Зеленски, купена през 2019 г. на ул. „Матео Чивитали“ във Форте дей Марми

А ако се вярва на римският всекидневник „Република“, намиращото се на стотина километра западно от Флоренци райско кътче, където някога са летували колосите на италианската индустрия Джани Анели, Eнцо Ферари и Масимо Морати, днес е буквално курорт на вечната руско – украинска дружба.

Просто защото в момента, през втората половина на юли 2023 г., 40 на сто от всички летовници по прекрасните местни плажове и на хвърлей разстояние от кариерите в Апенинската верига, от където Микеланджело е вадил мрамор за вечните си скулптури, са руснаци и украинци.

Тоест тези гости в хотелите и частните вили са с паспорти на двете враждуващи сега страни, уточнава „Република“ като рисува направо иделична картина на общуването им.

Ами например те вдигат дружно наздравици в най-скъпите кръчми на „Форте дей Марми“, като например тази на взетия под аренда плаж от ангелогласния незрящ тенор Андреа Бочели, която сега е най-скъпата в курорта.

Или в старата кулинарна слава на „Тосканската Ривиера“, както обикновено наричат „Форте дей Марми“ – ресторанта-дискотека „Ла Капанина“ и типичната рибаска гостилница за отбрани фенове на морски дарове и прясна риба – „Ла Барка“.

Та в тези местенца за отмор на душата и телесата, според „Република“ си играят винаги заедно малки русначета и украинчета, а родителите им си говорят на възвишени арт-теми или за тревиални бизнеси, ама все на езика на Лев Толстой.

Като богатите семейства от двете иначе биещи се до последна капка кръв сега страни обикновено събирали загар на оборудваните с луксозни съоръжения прескъпи плажове – „Туига“ на прочутия екс-мениджър от „Формула 1“ Флавио Бриаторе и „Алпемаре“ на споменатия ангелогласен тенор-предприемач с богатство от 100 млн. евро – Андреа Бочели.

Там цената на една тенда за плажуване за семейство може да надхвърли 500 евро на ден, но имало украинци и руснаци, които се кефели и на още по-скъпи оферти.

Като например тази на френския колос на лукса „Луи Вюитон“, който предлага малка шатра с легла, кабина за преобличане, всевъзможни кремове и пълен хладилник срещу… 7000 евро от сутрин до вечер през юли и 8000 евро през август!

Що се отнася до присъствието на членове на семейството на Евгений Пригожин във „Форте дей Марми“, интересен случай разказва на репортера на „Република“ Рикардо Сталяно собственикът на култовата рибарска кръчма „Ла Барка“ Пиеро Петручи.

„Преди няколко вечери идва при мен на касата една симпатична дама да си плати сметката – обяснява човекът, който от половин век храни с изтънчени морски деликатеси тези, които могат да си го позволят, – и ми казва, че е дъщеря на Евгений Пригожин. /шефът на „Вагнер“ наистина има дъщеря на име Полина – бел. кор./

Показа ми и децата си, които си играеха с малки украинци на съседната до нейната маса.

Вече дори зимуват тук много от тях, въобще не се притесняват.

Ами руснаците купиха най-луксозните хотели тъдява „Империале“, „Белведере“, „Тирено“ и „Роял“, а „Дача“ на Олег Тинков има изба с вина за 2 милиона, за които аз дори не мога да мечтая.

Всеки ден за резервация при мен е опашка от жени с имена като Олга, Татяна, Вероника, Настя, Ирен – рускини или украинки, все тая.

Та ако следващата Нобелова награда за мир бъде дадена тук, по всяка вероятност тя ще бъде връчена на суровите скариди и на бялото тосканское вино, способни да доведат винаги до съгласие иначе войнствените братовчеди!“ – обобщава кръчмарят.

А тези, които Пиеро Петручи не може да понася, са иначе богатите араби, които поръчвали при него единствено „макарони с доматен сос“ и „кока кола“…

Източник: Труд

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимки Архив

Similar Posts