| | | |

Тома Биков удря по ПП, иска да сложи усмирителна риза на Киро и Асен

ПП никога реално не са били в сметките на ГЕРБ за съставяне на проевропейско и антикризисно правителство.

Те газиха закони 8 месеца и трябва да бъдат поставени в политическата лудница, за да не направят цялата политика лудница. Има немалко шансове да се състави правителство. Такова с тях не може да има.

Това каза за “Офанзива” Тома Биков от ГЕРБ.

Според него партиите, които са в състояние да предложат антикризисна програма, биха били коалиционен партньор.

“ПП по-скоро имат нужда от усмирителна риза и да се укротят докато мине кризата. Те предлагат прокризисна програма, освен, че искат увеличение на разходите, не могат да кажат откъде ще идват приходите.

Асен Василев е най-случайният човек на поста министър на финансите. България ще изгуби 1 млрд. лева в следващите 7 години заради неговата политика за външния дълг.

Ако няма публични инвестиции, ще стигнем до рецесия, а така няма да има пари за пенсиите”, посочи той.

По думите му коалиция на кражбата е предната, която под предлог, че отказва газ от “Газпром”, купуваше 30% по-скъп от дъщерни на него фирми.

“От многократните ходения на Асен Василев в “Лукойл” единствено бензинът стигна 3,50 лв. Той падна под 3 лева след като те не бяха във властта.

Трябва да преглътнем егото си в тази тежка ситуация.

Още преди няколко месеца сме казали, че нашата концепция е за проевропейско и антикризисно правителство. Такова не може да има с „Продължаваме промяната“.

Те газиха закони 8 месеца и трябва да бъдат поставени в политическата лудница, за да не направят цялата политика лудница.

Партиите, които считаме демокрацията за подходящ за България строй, трябва да се опитаме да сложим усмирителна риза на „Продължаваме промяната“.

Целият пакет от мерки например, които предлагат Кирил Петков и Асен Василев, е една прокризисна програма. Асен Василев е най-слабият министър на финансите за последните 30 години.

Борисов е показал, че е способен да го направи и има достатъчно ниво на политическа грамотност, че да живее в реалността”, смята Биков

И допълни, че нови предсрочни избори ще разрушат политическата система.

Практика е първата политическа сила да излъчи председател на парламента. Искаме да предложим максимално консенсусна фигура за партиите в Народното събрание.

Или ще направим нещо сериозно и ще нормализираме политическата среда, или ще отидем отново на избори.

Поредното отиване на избори може да бъде онази капка, която да доведе до разпада на българската политическа система.

Относно номинацията за премиер на ГЕРБ той подчерта, че има 6-7 варианта, но сега не могат да бъдат разкрити.

“В последната година и половина партиите нахъсваха електоратите си едни срещу други.

Стигнали сме до такава фаза в политическата криза, че партиите през последната година изобщо не си говорят. Трябва първо да започнем да си говорим.

Нашето желание е да възстановим диалога с всички партии. Готови сме да говорим с тези хора, които смятат, че България трябва да бъде член на НАТО и ЕС.

Обсъждаме различни варианти за предложение за председател на НС.

С ДБ имаме общи теми, които можем да обсъдим, включително и съдебната реформа. С тях може да има проевропейско управление с компромиси.

С БСП сме готови да говорим, ако смятат, че трябва да сме членове на ЕС и НАТО”, заяви той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts