| | | |

Мамин Николчо: Ако дойде и видим нещо качествено от ГЕРБ, заслужава да бъде подкрепено

Няма нищо притеснително, че ще бъдем в опозиция. Няма да спъваме работата на парламента с ненужни процедури и процедурни хватки.

Ако виждаме нашите приоритети реализирани в хода на парламента, ще ги подкрепим. Например по Плана за възобновяване и устойчивост.

Това заяви Никола Минчев от “Продължаваме промяната” в ефира на БНТ тази сутрин.

Не бих казал, че от ГЕРБ са идвали най-големите предложения в социалната сфера, но ако дойдат и видим нещо качествено, заслужава да бъде подкрепено.


“Ако не се оформи ясно мнозинство в 48-ия парламент, ще се случи един, така да се каже, предизборен бюджет, в който всеки ще налива разходи. Все пак да се придържаме към рамката на бюджета и той да бъде реално изпълним.

“Продължаваме промяната” държи да има повече засилени социални разходи в бюджета.

Другото са инвестиционните разходи, каквито имаше и в бюджета за 2022-ра, който приехме в края на февруари”, заяви още бившият председател на Народното събрание.

“Ще подкрепим ДБ в позицията им за войната в Украйна по отношение на подпомагане на украинската армия.

В крайна сметка това също е страна от бившия източен блок, има съвпадение и с техниката, с която разполагаме ние и украинската армия.

Та дори и да е само символен акт да помогнем на една държава, която защитава своя военен суверенитет.

Затова и подкрепяме реформи, свързани с модернизирането на българските армии.

В крайна сметка трябва да се има предвид, че ние сме част от голям отбранителен съюз – НАТО. Украйна в момента е страна, която в момента се нуждае от помощ. Ние, Слава Богу, не се нуждаем.

Според мен Румен Радев трябваше да подкрепи това решение. Няма нищо странно една страна, която защитава своя суверенитет да влезе в един съюз, какъвто е НАТО.

Западът мълчи, може би защото страните от източна Европа са по-близко до заплахата, стоварена върху Украйна.

Но вярвам, че и от там ще дойде подкрепа. Смятам, че бъдещето на Украйна е в НАТО.”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts