| | | |

Тома Биков: Няма по-голям риск от това Кирил Петков да е премиер

Имаме съмнения за купуване на гласове в община Грамада, където спечели “Демократична България”

Ние каним останалите политически сили на разговор. Интересно как ДБ говорят за конституционни промени, а отказват въобще разговор. Ако отказват разговор, значи ще ходим на избори.

Няма възможност за правителство с ДПС и “Възраждане”. Дори да имат желание, ние по никакъв начин не бихме вкарали “Възраждане” в управлението в този момент.

При положение, че всички отказват да водим разговори, значи ще ходим на избори. Няма да ни вкарат в това да правим коалиция с „Възраждане“.

Тези, които се опитват да направя това показват, че не ги интересува нито бъдещето на страната, нито да има правителство. Те се интересуват от това на тях да им е удобно. Не е време нито за игри, нито за закачки.

Това каза Тома Биков от ГЕРБ в ефира на Нова телевизия.

Партията на Борисов със сигурност ще предложи правителство, дори кабинет на малцинството, а депутатите да решат дали го подкрепят или не, допълни той.

Той беше категоричен, че няма да подкрепят предложенията на ПП, защото това означава да фалират държавата.

“Най-големият риск, който може да съществува, е Кирил Петков да бъде премиер. По-голям риск от този няма. Ние не искаме да управляваме с тях”, заяви Биков.

На въпрос какво ще правят от тук нататък и ще върнат ли мандата, Биков отговори, че засега ще изчакват, за да видят какво ще се случи.

„След това ще помислим за следващи стъпки. Ще положим всички усилия да има правителство. Не виждам интелектуален потенциал в другите партии, за да има адекватно управление“, каза той.

„Вървим към разпад на политическата система“, смята Биков. И добави:

“Трябва да имаме проевропейско и антикризисно управление. Ако не сме в състояние на това, означава да продължим да затъваме в кризата.

Имаме самочувствие след година и половина мачкане, че хората са ни дали най-голямо доверие”.

Според него с третия мандат може да се създаде правителство, но нито ще е проевропейско, нито антикризисно. “Ще е нещо временно за зимата”, смята Биков.

Той коментира и вероятността за купен вот през преференции.

“Демократична България” е първа сила във видинската община Грамада. Дали там населението е либерално? Там имаме съмнения за купуване на гласове.

За Симитли и преференциите на Стефан Апостолов нямаме никакви съмнения. Той винаги прави тези преференции, дори и когато вътрешен министър беше Бойко Рашков, каза Биков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts